Nabeschouwing Blackburn Rovers - Cambridge United (5-2) || FA Cup 2023/2024

Zaterdag 6 januari 2024 - 16:00 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Blackburn Rovers het zaterdag 6 januari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Cambridge United.

Via de Blackburn Rovers - Cambridge United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Blackburn Rovers - Cambridge United (5-2)

Het FA Cup duel tussen Blackburn Rovers en Cambridge United is onder leiding van scheidsrechter Geoff Eltringham geëindigd in een 5-2 overwinning voor Blackburn Rovers. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Jack Lankester, waarmee Cambridge United met 0-1 de leiding nam. Blackburn Rovers kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Sammie Szmodics, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 26e minuut zette Sullay Kaikai zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Cambridge United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 37 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Sammie Szmodics de 2-2 maakte voor Blackburn Rovers. Blackburn Rovers leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 48 minuten op voorsprong na een goal van Sammie Szmodics: 3-2. In de 66e minuut was het Arnór Sigurdsson van Blackburn Rovers wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Blackburn Rovers mocht Harry Leonard in de 81e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Geoff Eltringham en eindigde de wedstrijd dus met een 5-2 stand in het voordeel van Blackburn Rovers.

LIVE Blackburn Rovers - Cambridge United 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Blackburn Rovers - Cambridge United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Cambridge United Doelpunt Jack Lankester met assist van Jubril Okedina Cambridge United 0-1
23' Doelpunt Blackburn Rovers Doelpunt Sammie Szmodics met assist van Hayden Carter Blackburn Rovers 1-1
26' Doelpunt Cambridge United Doelpunt Sullay Kaikai met assist van Jack Lankester Cambridge United 1-2
37' Doelpunt Blackburn Rovers Doelpunt Sammie Szmodics met assist van Arnór Sigurdsson Blackburn Rovers 2-2
48' Doelpunt Blackburn Rovers Doelpunt Sammie Szmodics met assist van Callum Brittain Blackburn Rovers 3-2
46' Wissel Blackburn Rovers Wissel Harry Leonard voor Semir Telalović Blackburn Rovers
53' Gele kaart Cambridge United Gele kaart voor Ryan Bennett Cambridge United
58' Wissel Blackburn Rovers Wissel Sondre Tronstad voor Jake Garrett Blackburn Rovers
66' Doelpunt Blackburn Rovers Doelpunt Arnór Sigurdsson met assist van Hayden Carter Blackburn Rovers 4-2
69' Wissel Cambridge United Wissel John-Kymani Gordon voor Adam May Cambridge United
77' Wissel Blackburn Rovers Wissel Yasin Ayari voor Adam Wharton Blackburn Rovers
77' Wissel Cambridge United Wissel Saikou Janneh voor Jack Lankester Cambridge United
81' Doelpunt Blackburn Rovers Doelpunt Harry Leonard met assist van Harry Pickering Blackburn Rovers 5-2
86' Wissel Cambridge United Wissel Michael Morrison voor Sullay Kaikai Cambridge United
91' Wissel Blackburn Rovers Wissel Patrick Gamble voor Callum Brittain Blackburn Rovers
91' Wissel Blackburn Rovers Wissel Rory Finneran voor Sammie Szmodics Blackburn Rovers
Video hoogtepunten en samenvatting Blackburn Rovers - Cambridge United
Opstellingen Blackburn Rovers - Cambridge United
De opstellingen van Blackburn Rovers en Cambridge United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Blackburn Rovers gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Cambridge United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.