Nabeschouwing Chelsea - Leeds United (3-2) || FA Cup 2023/2024

Woensdag 28 februari 2024 - 20:30 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Chelsea het woensdag 28 februari 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Leeds United (3-2)

Het FA Cup duel tussen Chelsea en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter David Coote geëindigd in een 3-2 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Mateo Joseph, waarmee Leeds United met 0-1 de leiding nam. Chelsea kwam in de 15e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Nicolas Jackson, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 37e minuut zette Mykhaylo Mudryk zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Chelsea de leiding in de wedstrijd nam.

Na 59 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Mateo Joseph de 2-2 maakte voor Leeds United. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Chelsea dat in de 90e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Conor Gallagher de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter David Coote bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Chelsea.

LIVE Chelsea - Leeds United 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Leeds United Doelpunt Mateo Joseph met assist van Jaidon Anthony Leeds United 0-1
15' Doelpunt Chelsea Doelpunt Nicolas Jackson met assist van Moisés Caicedo Chelsea 1-1
37' Doelpunt Chelsea Doelpunt Mykhaylo Mudryk met assist van Raheem Sterling Chelsea 2-1
40' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Trevoh Chalobah Chelsea
41' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Enzo Fernández Chelsea
49' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Moisés Caicedo Chelsea
59' Doelpunt Leeds United Doelpunt Mateo Joseph met assist van Jaidon Anthony Leeds United 2-2
61' Wissel Chelsea Wissel Ben Chilwell voor Malo Gusto Chelsea
61' Wissel Chelsea Wissel Conor Gallagher voor Noni Madueke Chelsea
69' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Junior Firpo Leeds United
74' Wissel Chelsea Wissel Levi Colwill voor Alfie Gilchrist Chelsea
74' Wissel Chelsea Wissel Cole Palmer voor Raheem Sterling Chelsea
79' Wissel Leeds United Wissel Wilfried Gnonto voor Daniel James Leeds United
79' Wissel Leeds United Wissel Crysencio Summerville voor Joël Piroe Leeds United
90' Doelpunt Chelsea Doelpunt Conor Gallagher met assist van Enzo Fernández Chelsea 3-2
93' Wissel Chelsea Wissel Jimi Tauriainen voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Leeds United
Opstellingen Chelsea - Leeds United
De opstellingen van Chelsea en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.