Nabeschouwing Chelsea - Preston North End (4-0) || FA Cup 2023/2024

Zaterdag 6 januari 2024 - 18:30 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Chelsea het zaterdag 6 januari 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Preston North End. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Preston North End live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Preston North End (4-0)

Het FA Cup duel tussen Chelsea en Preston North End is onder leiding van scheidsrechter Thomas Bramall geëindigd in een 4-0 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 58e minuut door Armando Broja, waarmee Chelsea met 1-0 de leiding nam. Chelsea vergrootte in de 66e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Thiago Silva op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 69e minuut volgde een derde treffer van Chelsea, waarmee Raheem Sterling zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Chelsea in de 85e minuut, nadat Enzo Fernández de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Chelsea.

LIVE Chelsea - Preston North End 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Preston North End teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

58' Doelpunt Chelsea Doelpunt Armando Broja met assist van Malo Gusto Chelsea 1-0
61' Wissel Chelsea Wissel Thiago Silva voor Alfie Gilchrist Chelsea
61' Wissel Chelsea Wissel Noni Madueke voor Mykhaylo Mudryk Chelsea
64' Wissel Preston North End Wissel Ched Evans  voor Will Keane Preston North End
64' Wissel Preston North End Wissel Emil Riis voor Milutin Osmajić Preston North End
66' Doelpunt Chelsea Doelpunt Thiago Silva met assist van Cole Palmer Chelsea 2-0
68' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor Ben Whiteman Preston North End
69' Doelpunt Chelsea Doelpunt Raheem Sterling Chelsea 3-0
74' Wissel Preston North End Wissel Kian Best voor Andrew Hughes Preston North End
76' Wissel Chelsea Wissel Deivid Washington voor Armando Broja Chelsea
76' Wissel Chelsea Wissel Conor Gallagher voor Cole Palmer Chelsea
85' Doelpunt Chelsea Doelpunt Enzo Fernández met assist van Raheem Sterling Chelsea 4-0
88' Wissel Preston North End Wissel Ryan Ledson voor Ali McCann Preston North End
88' Wissel Preston North End Wissel Duane Holmes voor Ben Whiteman Preston North End
88' Enzo Fernández Chelsea
89' Wissel Chelsea Wissel Michael Golding voor Enzo Fernández Chelsea
94' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor Duane Holmes Preston North End
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Preston North End
Opstellingen Chelsea - Preston North End
De opstellingen van Chelsea en Preston North End zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Preston North End zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.