Nabeschouwing Coventry City - Oxford United (6-2) || FA Cup 2023/2024

Zaterdag 6 januari 2024 - 13:30 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Coventry City het zaterdag 6 januari 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Oxford United. De wedstrijd wordt gespeeld in The Coventry Building Society Arena in Coventry.

Via de Coventry City - Oxford United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Coventry City - Oxford United (6-2)

Het FA Cup duel tussen Coventry City en Oxford United is onder leiding van scheidsrechter Joshua Smith geëindigd in een 6-2 overwinning voor Coventry City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Joel Latibeaudiere, waarmee Coventry City met 1-0 de leiding nam. Oxford United kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Mark Harris, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 11e minuut zette Ben Sheaf zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Coventry City de leiding in de wedstrijd nam.

Na 17 minuten werd de voorsprong voor Coventry City vergroot nadat Kasey Palmer de 3-1 wist te scoren. In de 50e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Coventry City speler Callum OHare. In de 79e minuut was het Tyler Goodrham van Oxford United wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan Coventry City om te scoren. In de 84e minuut zette Matt Godden de stand op 5-2 in het voordeel van Coventry City. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Coventry City. Het was Matt Godden die in de 88e minuut de stand op 6-2 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Joshua Smith bij een 6-2 eindstand in het voordeel van Coventry City.

LIVE Coventry City - Oxford United 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Coventry City - Oxford United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Coventry City Doelpunt Joel Latibeaudiere met assist van Josh Eccles Coventry City 1-0
10' Doelpunt Oxford United Doelpunt Mark Harris met assist van Marcus McGuane Oxford United 1-1
11' Doelpunt Coventry City Doelpunt Ben Sheaf met assist van Ellis Simms Coventry City 2-1
15' Gele kaart Oxford United Gele kaart voor Cameron Brannagan Oxford United
17' Doelpunt Coventry City Doelpunt Kasey Palmer met assist van Ben Sheaf Coventry City 3-1
30' Gele kaart Oxford United Gele kaart voor Rúben Rodrigues Oxford United
32' Gele kaart Oxford United Gele kaart voor Josh McEachran Oxford United
46' Wissel Coventry City Wissel Bobby Thomas voor Milan van Ewijk Coventry City
46' Wissel Oxford United Wissel Billy Bodin voor Josh McEachran Oxford United
46' Wissel Oxford United Wissel Stanley Mills voor Oisin Smyth Oxford United
50' Penalty Coventry City Penalty Callum OHare Coventry City 4-1
66' Wissel Coventry City Wissel Jay Dasilva voor Tatsuhiro Sakamoto Coventry City
67' Wissel Coventry City Wissel Fabio Tavares voor Callum OHare Coventry City
67' Wissel Oxford United Wissel James Henry voor Cameron Brannagan Oxford United
68' Wissel Oxford United Wissel Tyler Goodrham voor Rúben Rodrigues Oxford United
72' Wissel Coventry City Wissel Matt Godden voor Ellis Simms Coventry City
79' Doelpunt Oxford United Doelpunt Tyler Goodrham Oxford United 4-2
80' Wissel Coventry City Wissel Jamie Allen voor Kasey Palmer Coventry City
84' Doelpunt Coventry City Doelpunt Matt Godden met assist van Jamie Allen Coventry City 5-2
85' Wissel Oxford United Wissel Gatlin ODonkor voor Mark Harris Oxford United
88' Doelpunt Coventry City Doelpunt Matt Godden met assist van Jamie Allen Coventry City 6-2
91' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor Ben Sheaf Coventry City
Video hoogtepunten en samenvatting Coventry City - Oxford United
Opstellingen Coventry City - Oxford United
De opstellingen van Coventry City en Oxford United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Coventry City gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Oxford United zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.