Nabeschouwing Liverpool - Norwich City (5-2) || FA Cup 2023/2024

Zondag 28 januari 2024 - 15:30 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Liverpool het zondag 28 januari 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Norwich City. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Norwich City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Norwich City (5-2)

Het FA Cup duel tussen Liverpool en Norwich City is onder leiding van scheidsrechter Samuel Barrott geëindigd in een 5-2 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Curtis Jones, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. Norwich City kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ben Gibson, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 28e minuut zette Darwin Núñez zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Liverpool de leiding in de wedstrijd nam.

Na 53 minuten werd de voorsprong voor Liverpool vergroot nadat Diogo Jota de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 63e minuut nadat Virgil van Dijk  namens Liverpool de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 69e minuut was het Borja Sainz van Norwich City wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Liverpool mocht Ryan Gravenberch in de 95e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Samuel Barrott bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Liverpool - Norwich City 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Norwich City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Liverpool Doelpunt Curtis Jones met assist van James McConnell Liverpool 1-0
22' Doelpunt Norwich City Doelpunt Ben Gibson met assist van Gabriel Sara Norwich City 1-1
28' Doelpunt Liverpool Doelpunt Darwin Núñez met assist van Conor Bradley Liverpool 2-1
53' Doelpunt Liverpool Doelpunt Diogo Jota Liverpool 3-1
55' Wissel Liverpool Wissel Dominik Szoboszlai  voor Curtis Jones Liverpool
55' Wissel Liverpool Wissel Virgil van Dijk  voor Ibrahima Konaté Liverpool
55' Wissel Liverpool Wissel Andrew Robertson voor Joe Gomez Liverpool
61' Wissel Norwich City Wissel Borja Sainz voor Onel Hernández Norwich City
62' Wissel Norwich City Wissel Jacob Lungi Sørensen voor Grant Hanley Norwich City
62' Wissel Norwich City Wissel Adam Idah voor Ashley Barnes Norwich City
63' Doelpunt Liverpool Doelpunt Virgil van Dijk  met assist van Dominik Szoboszlai  Liverpool 4-1
66' Wissel Liverpool Wissel Trent Alexander-Arnold voor Darwin Núñez Liverpool
69' Doelpunt Norwich City Doelpunt Borja Sainz Norwich City 4-2
79' Wissel Liverpool Wissel Luis Díaz voor James McConnell Liverpool
83' Wissel Norwich City Wissel Dimitrios Giannoulis voor Sam McCallum Norwich City
84' Wissel Norwich City Wissel Liam Gibbs voor Christian Fassnacht Norwich City
95' Doelpunt Liverpool Doelpunt Ryan Gravenberch met assist van Conor Bradley Liverpool 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Norwich City
Opstellingen Liverpool - Norwich City
De opstellingen van Liverpool en Norwich City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Norwich City zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.