Nabeschouwing Manchester United - Liverpool (4-3) (na verlenging) || FA Cup 2023/2024

Zondag 17 maart 2024 - 16:30 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Manchester United het zondag 17 maart 2024 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Liverpool (4-3) (na verlenging)

Het FA Cup duel tussen Manchester United en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter John Brooks geëindigd in een 4-3 overwinning voor Manchester United. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Manchester United dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Scott McTominay, waarmee Manchester United met 1-0 de leiding nam. Liverpool kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Alexis Mac Allister, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 47e minuut zette Mohamed Salah zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Liverpool de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Antony in de 87e minuut de 2-2 maakte namens Manchester United. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Liverpool leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 105 minuten op voorsprong na een goal van Harvey Elliott: 2-3. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 112e minuut was het M. Rashford die Manchester United weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat Manchester United aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd Amad Diallo die in de 121e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 4-3 eindstand. Manchester United zou de wedstrijd uiteindelijk met een man minder eindigen, nadat Amad Diallo in de 122e minuut nog een tweede gele kaart kreeg en daardoor met rood het veld moest verlaten.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter John Brooks af en was het Manchester United die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 4-3 overwinning.

LIVE Manchester United - Liverpool 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Manchester United Doelpunt Scott McTominay Manchester United 1-0
31' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Alexis Mac Allister Liverpool
38' VAR: Afgekeurd doelpunt Wataru Endo  Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Wataru Endo  Liverpool
44' Doelpunt Liverpool Doelpunt Alexis Mac Allister met assist van Darwin Núñez Liverpool 1-1
47' Doelpunt Liverpool Doelpunt Mohamed Salah Liverpool 1-2
48' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Bruno Fernandes  Manchester United
60' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor J. Gomez Liverpool
71' Wissel Manchester United Wissel H. Maguire voor Aaron Wan-Bissaka Manchester United
71' Wissel Manchester United Wissel Antony voor Rasmus Højlund Manchester United
72' Wissel Liverpool Wissel Harvey Elliott voor Dominik Szoboszlai  Liverpool
76' Wissel Liverpool Wissel Conor Bradley voor Andrew Robertson Liverpool
77' Wissel Liverpool Wissel Cody Gakpo voor Mohamed Salah Liverpool
80' Wissel Manchester United Wissel Christian Eriksen voor Kobbie Mainoo Manchester United
85' Wissel Manchester United Wissel Amad Diallo voor Raphaël Varane Manchester United
87' Doelpunt Manchester United Doelpunt Antony Manchester United 2-2
101' Wissel Liverpool Wissel Konstantinos Tsimikas voor J. Gomez Liverpool
105' Doelpunt Liverpool Doelpunt Harvey Elliott met assist van Conor Bradley Liverpool 2-3
105' Wissel Manchester United Wissel Mason Mount  voor Victor Lindelöf  Manchester United
109' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Caoimhín Kelleher Liverpool
112' Doelpunt Manchester United Doelpunt M. Rashford met assist van Scott McTominay Manchester United 3-3
114' Wissel Liverpool Wissel Bobby Clark voor Luis Díaz Liverpool
116' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Amad Diallo Manchester United
121' Doelpunt Manchester United Doelpunt Amad Diallo met assist van Alejandro Garnacho Manchester United 4-3
122' Tweede gele kaart Manchester United Tweede gele kaart voor Amad Diallo Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Liverpool
Opstellingen Manchester United - Liverpool
De opstellingen van Manchester United en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester United - Liverpool

Manchester United en Liverpool spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de FA Cup. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Brooks en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Liverpool in de FA Cup vond plaats op 24 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Manchester United. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Manchester United als Liverpool wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.