Nabeschouwing Port Vale - Stevenage (3-3) (3-4 na strafschoppen) || FA Cup 2023/2024

Dinsdag 12 december 2023 - 20:45 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Port Vale het dinsdag 12 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Stevenage. De wedstrijd wordt gespeeld in Vale Park in Stoke-on-Trent.

Via de Port Vale - Stevenage live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Port Vale - Stevenage (3-3) (3-4 na strafschoppen)

Het FA Cup duel tussen Port Vale en Stevenage is onder leiding van scheidsrechter Tom Nield geëindigd in een overwinning voor Stevenage. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Stevenage het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-4 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Ben Garrity, waarmee Port Vale met 1-0 de leiding nam. Port Vale vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ben Garrity op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 81e minuut wist Stevenage de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Harvey White. In de 90e minuut scoorde Stevenage via Ben Lomax, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. In de 119e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Nathan Thompson die namens Stevenage het net wist te raken.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-4 score in het voordeel van Stevenage, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Port Vale - Stevenage 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Port Vale - Stevenage teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Port Vale Doelpunt Ben Garrity met assist van Gavin Massey Port Vale 1-0
46' Wissel Port Vale Wissel Louis Thompson voor Harrison Neal Port Vale
46' Wissel Stevenage Wissel Conor Grant voor Gavin Massey Stevenage
46' Wissel Stevenage Wissel Nathan Thompson voor Aaron Pressley Stevenage
50' Gele kaart Stevenage Gele kaart voor Nathan Thompson Stevenage
50' Gele kaart Stevenage Gele kaart voor Louis Thompson Stevenage
55' Doelpunt Port Vale Doelpunt Ben Garrity met assist van Alfie Devine Port Vale 2-0
60' Wissel Stevenage Wissel Nick Freeman voor Jordan Roberts Stevenage
60' Wissel Stevenage Wissel Kane Hemmings voor Alex MacDonald Stevenage
63' Wissel Port Vale Wissel Alex Iacovitti voor Alfie Devine Port Vale
63' Wissel Port Vale Wissel Rhys Walters voor Oliver Arblaster Port Vale
67' Wissel Stevenage Wissel Harvey White voor Ben Thompson Stevenage
69' Gele kaart Port Vale Gele kaart voor Alex Iacovitti Port Vale
81' Doelpunt Stevenage Doelpunt Harvey White Stevenage 2-1
83' Wissel Port Vale Wissel Ryan Loft voor Ethan Chislett Port Vale
90' Gele kaart Port Vale Gele kaart voor Connor Ripley Port Vale
96' Wissel Port Vale Wissel Kane Hemmings voor Port Vale 2-2
90' Doelpunt Stevenage Doelpunt Ben Lomax met assist van Conor Grant Stevenage
106' Gele kaart Port Vale Gele kaart voor Ben Garrity Port Vale
114' Doelpunt Port Vale Doelpunt Ryan Loft met assist van Rhys Walters Port Vale 3-2
119' Doelpunt Stevenage Doelpunt Nathan Thompson met assist van Luther James-Wildin Stevenage 3-3
1' Penalty gescoord in shootout Stevenage Penalty gescoord in shootout Jamie Reid Stevenage 0-1
2' Penalty gescoord in shootout Port Vale Penalty gescoord in shootout Funso Ojo Port Vale 1-1
3' Penalty gemist in shootout Stevenage Penalty gemist in shootout Kane Hemmings Stevenage 1-2
4' Penalty gescoord in shootout Port Vale Penalty gescoord in shootout Ben Garrity Port Vale 1-2
5' Penalty gescoord in shootout Stevenage Penalty gescoord in shootout Harvey White Stevenage 1-3
6' Penalty gemist in shootout Port Vale Penalty gemist in shootout Nathan Thompson Port Vale 1-4
7' Penalty gemist in shootout Port Vale Penalty gemist in shootout Jason Lowe Port Vale 2-4
8' Penalty gescoord in shootout Port Vale Penalty gescoord in shootout Thomas Sang Port Vale 3-4
9' Penalty gescoord in shootout Stevenage Penalty gescoord in shootout Luther James-Wildin Stevenage 3-4
10' Penalty gescoord in shootout Stevenage Penalty gescoord in shootout Ryan Loft Stevenage 3-4
Video hoogtepunten en samenvatting Port Vale - Stevenage
Opstellingen Port Vale - Stevenage
De opstellingen van Port Vale en Stevenage zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Port Vale gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Stevenage zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.