Nabeschouwing Sheffield United - Brighton & Hove Albion (2-5) || FA Cup 2023/2024

Zaterdag 27 januari 2024 - 16:00 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Sheffield United het zaterdag 27 januari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Bramall Lane in Sheffield.

Via de Sheffield United - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sheffield United - Brighton & Hove Albion (2-5)

Het FA Cup duel tussen Sheffield United en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter Sunny Sukhvir Gill geëindigd in een 2-5 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Facundo Buonanotte, waarmee Brighton & Hove Albion met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 29e minuut voor dat Brighton & Hove Albion via João Pedro op 0-2 kwam te staan. In de 44e minuut wist Sheffield United de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Gustavo Hamer.

Na 53 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat William Osula de 2-2 maakte voor Sheffield United. In de 52e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Brighton & Hove Albion speler João Pedro. Even later was het opnieuw João Pedro die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij Brighton & Hove Albion op 2-4 in de 67e minuut. Namens Brighton & Hove Albion mocht Danny Welbeck  in de 97e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sunny Sukhvir Gill bij een 2-5 eindstand in het voordeel van Brighton & Hove Albion.

LIVE Sheffield United - Brighton & Hove Albion 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sheffield United - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor Oliver Norwood Sheffield United
14' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Facundo Buonanotte met assist van Evan Ferguson Brighton & Hove Albion 0-1
29' Penalty Brighton & Hove Albion Penalty João Pedro Brighton & Hove Albion 0-2
44' Doelpunt Sheffield United Doelpunt Gustavo Hamer Sheffield United 1-2
53' Doelpunt Sheffield United Doelpunt William Osula met assist van Jayden Bogle Sheffield United 2-2
52' Gele kaart Sheffield United Gele kaart voor Gustavo Hamer Sheffield United
52' Penalty Brighton & Hove Albion Penalty João Pedro Brighton & Hove Albion 2-3
55' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Adam Webster  Brighton & Hove Albion
56' Wissel Sheffield United Wissel Yasser Larouci voor Rhys Norrington-Davies Sheffield United
62' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Lewis Dunk  voor Igor Brighton & Hove Albion
62' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Danny Welbeck  voor Evan Ferguson Brighton & Hove Albion
63' Wissel Sheffield United Wissel James McAtee voor Ben Brereton Díaz Sheffield United
63' Wissel Sheffield United Wissel Oli McBurnie voor William Osula Sheffield United
64' Wissel Sheffield United Wissel Andre Brooks voor Ben Osborn Sheffield United
67' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt João Pedro met assist van Jan Paul van Hecke Brighton & Hove Albion 2-4
72' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Tariq Lamptey  voor Jack Hinshelwood Brighton & Hove Albion
72' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Adam Lallana voor Facundo Buonanotte Brighton & Hove Albion
76' Wissel Sheffield United Wissel Vini Souza voor Gustavo Hamer Sheffield United
84' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Carlos Baleba voor Billy Gilmour Brighton & Hove Albion
97' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Danny Welbeck  Brighton & Hove Albion 2-5
Video hoogtepunten en samenvatting Sheffield United - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Sheffield United - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Sheffield United en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sheffield United gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.