Nabeschouwing Stevenage - Tranmere Rovers (4-3) || FA Cup 2023/2024

Zaterdag 4 november 2023 - 16:00 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Stevenage het zaterdag 4 november 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Tranmere Rovers. De wedstrijd wordt gespeeld in The Lamex Stadium in Stevenage.

Via de Stevenage - Tranmere Rovers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stevenage - Tranmere Rovers (4-3)

Het FA Cup duel tussen Stevenage en Tranmere Rovers is onder leiding van scheidsrechter Neil Hair geëindigd in een 4-3 overwinning voor Stevenage. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Stevenage kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Jordan Roberts. Een benutte penalty van Luke Norris in de 28e minuut zorgde er even later voor dat Tranmere Rovers weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 55e minuut zette Robert Apter zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Tranmere Rovers de leiding in de wedstrijd nam.

Jamie Reid zette Stevenage even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Neil Hair toegekende penalty wist te benutten. Stevenage leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 81 minuten op voorsprong na een goal van Kane Hemmings: 3-2. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 91e minuut was het Kieron Morris die Tranmere Rovers toch nog op gelijke hoogte bracht, nadat deze in blessuretijd 3-3 scoorde. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd hiermee zou eindigen in een gelijkspel, was het uiteindelijk Stevenage dat er toch nog met de winst vandoor zou gaan. Diep in de blessuretijd was Jamie Reid de gevierde man die de 4-3 maakte en zo zijn ploeg op het laatste moment toch nog aan drie punten hielp. Na 102 minuten moest Joe Murphy van Tranmere Rovers van het veld vertrekken vanwege een rode kaart, waardoor Tranmere Rovers de wedstrijd met 10 man moest vervolgen.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Neil Hair bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Stevenage.

LIVE Stevenage - Tranmere Rovers 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stevenage - Tranmere Rovers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Stevenage Doelpunt Jordan Roberts met assist van Alex MacDonald Stevenage 1-0
12' Wissel Tranmere Rovers Wissel Chris Merrie voor Paul Lewis Tranmere Rovers
28' Penalty Tranmere Rovers Penalty Luke Norris Tranmere Rovers 1-1
37' Gele kaart Stevenage Gele kaart voor Dan Butler Stevenage
38' Gele kaart Tranmere Rovers Gele kaart voor Chris Merrie Tranmere Rovers
55' Doelpunt Tranmere Rovers Doelpunt Robert Apter met assist van Jordan Turnbull Tranmere Rovers 1-2
58' Penalty Stevenage Penalty Jamie Reid Stevenage 2-2
62' Wissel Stevenage Wissel Finley Burns voor Louis Thompson Stevenage
62' Wissel Stevenage Wissel Kane Hemmings voor Elliott List Stevenage
62' Wissel Stevenage Wissel Ben Thompson voor Alex MacDonald Stevenage
67' Gele kaart Tranmere Rovers Gele kaart voor Brad Walker Tranmere Rovers
76' Wissel Tranmere Rovers Wissel Kristian Dennis voor Luke Norris Tranmere Rovers
77' Wissel Stevenage Wissel Harvey White voor Kane Smith Stevenage
81' Doelpunt Stevenage Doelpunt Kane Hemmings met assist van Carl Piergianni Stevenage 3-2
88' Gele kaart Stevenage Gele kaart voor Kane Hemmings Stevenage
89' Wissel Tranmere Rovers Wissel Charlie Jolley voor Connor Jennings Tranmere Rovers
89' Wissel Tranmere Rovers Wissel James Norris voor Regan Hendry Tranmere Rovers
91' Doelpunt Tranmere Rovers Doelpunt Kieron Morris met assist van Tom Davies Tranmere Rovers 3-3
100' Doelpunt Stevenage Doelpunt Jamie Reid Stevenage 4-3
90' Wissel Tranmere Rovers Wissel Kieron Morris voor Robert Apter Tranmere Rovers
102' Rode kaart Tranmere Rovers Rode kaart voor Joe Murphy Tranmere Rovers
Video hoogtepunten en samenvatting Stevenage - Tranmere Rovers
Opstellingen Stevenage - Tranmere Rovers
De opstellingen van Stevenage en Tranmere Rovers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stevenage gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Tranmere Rovers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.