Nabeschouwing Stoke City - Brighton & Hove Albion (2-4) || FA Cup 2023/2024

Zaterdag 6 januari 2024 - 16:00 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Stoke City het zaterdag 6 januari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in Bet365 Stadium in Stoke.

Via de Stoke City - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stoke City - Brighton & Hove Albion (2-4)

Het FA Cup duel tussen Stoke City en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 2-4 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Jan Paul van Hecke zette Stoke City op een 1-0 voorsprong in de 16e minuut van de wedstrijd. Brighton & Hove Albion kwam in de 51e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Pervis Estupiñán , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 52e minuut zette Lewis Dunk  zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Brighton & Hove Albion de leiding in de wedstrijd nam.

Lewis Baker zette Stoke City even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Paul Tierney toegekende penalty wist te benutten. Brighton & Hove Albion leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 71 minuten op voorsprong na een goal van João Pedro: 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 80e minuut en kwam op naam te staan van Brighton & Hove Albion speler João Pedro, die daarmee tekende voor de 2-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Paul Tierney en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van Brighton & Hove Albion.

LIVE Stoke City - Brighton & Hove Albion 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stoke City - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Jan Paul van Hecke Brighton & Hove Albion
13' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Ki-Jana Hoever Stoke City
16' Eigen doelpunt Stoke City Eigen doelpunt Jan Paul van Hecke Stoke City 1-0
37' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Michael Rose Stoke City
37' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Facundo Buonanotte Brighton & Hove Albion
51' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Pervis Estupiñán  met assist van Billy Gilmour Brighton & Hove Albion 1-1
47' Wissel Stoke City Wissel Luke McNally voor Mehdi Léris Stoke City
46' Wissel Stoke City Wissel André Vidigal voor Michael Rose Stoke City
48' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Joon-ho Bae Stoke City
52' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Lewis Dunk  met assist van Pascal Groß Brighton & Hove Albion 1-2
57' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Danny Welbeck  voor Facundo Buonanotte Brighton & Hove Albion
58' Wissel Stoke City Wissel Ryan Mmaee voor Sead Hakšabanović Stoke City
58' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Adam Webster  voor Jakub Moder Brighton & Hove Albion
63' Penalty Stoke City Penalty Lewis Baker Stoke City 2-2
71' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt João Pedro met assist van Pascal Groß Brighton & Hove Albion 2-3
74' Wissel Stoke City Wissel Nathan Lowe voor Wesley Moraes Stoke City
74' Wissel Stoke City Wissel Liam McCarron voor Daniel Johnson Stoke City
80' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt João Pedro met assist van Jan Paul van Hecke Brighton & Hove Albion 2-4
83' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Carlos Baleba voor Lewis Dunk  Brighton & Hove Albion
83' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Adam Lallana voor João Pedro Brighton & Hove Albion
85' Wissel Stoke City Wissel Souleymane Sidibe voor Lewis Baker Stoke City
93' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Cameron Peupion voor Evan Ferguson Brighton & Hove Albion
92' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Jack Hinchy voor Billy Gilmour Brighton & Hove Albion
Video hoogtepunten en samenvatting Stoke City - Brighton & Hove Albion
Opstellingen Stoke City - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van Stoke City en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stoke City gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.