Nabeschouwing York City - Wigan Athletic (0-1) || FA Cup 2023/2024

Vrijdag 1 december 2023 - 20:45 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt York City het vrijdag 1 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Wigan Athletic. De wedstrijd wordt gespeeld in LNER Community Stadium in North Yorkshire.

Via de York City - Wigan Athletic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing York City - Wigan Athletic (0-1)

Het FA Cup duel tussen York City en Wigan Athletic is onder leiding van scheidsrechter Thomas Kirk geëindigd in een 0-1 overwinning voor Wigan Athletic. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 61e minuut door Stephen Humphrys, waarmee Wigan Athletic met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Wigan Athletic dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Wigan Athletic uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE York City - Wigan Athletic 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd York City - Wigan Athletic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

61' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt Stephen Humphrys met assist van Omar Rekik Wigan Athletic 0-1
70' Gele kaart York City Gele kaart voor David Stockdale York City
74' Wissel York City Wissel Maziar Kouhyar voor Patrick McLaughlin York City
74' Wissel York City Wissel Zanda Siziba voor Luke Daley York City
79' Gele kaart York City Gele kaart voor Ryan Fallowfield York City
85' Wissel Wigan Athletic Wissel Harry McHugh voor Tom Pearce Wigan Athletic
86' Wissel Wigan Athletic Wissel Callum McManaman voor Jordan Jones Wigan Athletic
98' Wissel Wigan Athletic Wissel Jonny Smith voor Martial Godo Wigan Athletic
94' Wissel Wigan Athletic Wissel Josh Magennis voor Stephen Humphrys Wigan Athletic
95' Gele kaart York City Gele kaart voor Alex Woodyard York City
93' Wissel Wigan Athletic Wissel Liam Shaw voor Callum Lang Wigan Athletic
Video hoogtepunten en samenvatting York City - Wigan Athletic
Opstellingen York City - Wigan Athletic
De opstellingen van York City en Wigan Athletic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat York City gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Wigan Athletic zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.