Nabeschouwing Nederland - Schotland (4-0) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Vrijdag 22 maart 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Nederland het vrijdag 22 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Schotland. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Nederland - Schotland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - Schotland (4-0)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Nederland en Schotland is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 4-0 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door Tijjani Reijnders, waarmee Netherlands met 1-0 de leiding nam. Netherlands vergrootte in de 72e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Georginio Wijnaldum op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut volgde een derde treffer van Netherlands, waarmee Wout Weghorst zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Netherlands in de 86e minuut, nadat Donyell Malen de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Nederland.

LIVE Nederland - Schotland 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - Schotland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Scotland Gele kaart voor Scott McTominay Scotland
30' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor Memphis Depay Netherlands
37' Gele kaart Scotland Gele kaart voor John McGinn Scotland
40' Doelpunt Netherlands Doelpunt Tijjani Reijnders met assist van Cody Gakpo Netherlands 1-0
62' Wissel Netherlands Wissel Denzel Dumfries voor Jeremie Frimpong Netherlands
62' Wissel Netherlands Wissel Joey Veerman voor Mats Wieffer Netherlands
68' Wissel Scotland Wissel Ché Adams voor Lawrence Shankland Scotland
68' Wissel Scotland Wissel John Souttar voor Kieran Tierney Scotland
69' Wissel Scotland Wissel Lewis Ferguson voor Billy Gilmour Scotland
72' Doelpunt Netherlands Doelpunt Georginio Wijnaldum met assist van Cody Gakpo Netherlands 2-0
73' Wissel Scotland Wissel Anthony Ralston voor Nathan Patterson Scotland
74' Wissel Scotland Wissel Stuart Armstrong voor Ryan Christie Scotland
77' Wissel Netherlands Wissel Donyell Malen voor Xavi Simons Netherlands
77' Wissel Netherlands Wissel Wout Weghorst voor Memphis Depay Netherlands
82' Wissel Netherlands Wissel Teun Koopmeiners voor Georginio Wijnaldum Netherlands
82' Wissel Netherlands Wissel Daley Blind voor Cody Gakpo Netherlands
84' Doelpunt Netherlands Doelpunt Wout Weghorst met assist van Joey Veerman Netherlands 3-0
85' Wissel Scotland Wissel Kenny McLean voor John McGinn Scotland
86' Doelpunt Netherlands Doelpunt Donyell Malen met assist van Tijjani Reijnders Netherlands 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - Schotland
Opstellingen Nederland - Schotland
De opstellingen van Nederland en Schotland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Schotland zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.