Nabeschouwing Kortrijk - Sporting Charleroi (2-1) || Jupiler Pro League 2013/2014

Zaterdag 3 mei 2014 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2013/2014 neemt Kortrijk het zaterdag 3 mei 2014 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Sporting Charleroi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Sporting Charleroi (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Sporting Charleroi is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 2e minuut dacht Kortrijk op voorsprong te komen via een doelpunt van T. Chevalier. Helaas voor Kortrijk werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 58e minuut moest C. Fauré van het veld vertrekken nadat de scheidsrechter een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Sporting Charleroi verder met een speler minder. D. Ndongala dacht na 68 minuten te scoren voor Sporting Charleroi, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 75e minuut scoorde Kortrijk via T. Chevalier, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor de scheidsrechter niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken Kortrijk - Sporting Charleroi
2
1
LIVE Kortrijk - Sporting Charleroi 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Sporting Charleroi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Chevalier met assist van S. De Smet Kortrijk
29' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor I. Santini Kortrijk
47' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor S. Dewaest Sporting Charleroi
46' Wissel Sporting Charleroi Wissel D. Ndongala voor S. Willems Sporting Charleroi
58' Rode kaart Sporting Charleroi Rode kaart voor C. Fauré Sporting Charleroi
61' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor G. François Sporting Charleroi
68' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt D. Ndongala met assist van N. Kebano Sporting Charleroi
75' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Chevalier met assist van I. Santini Kortrijk
79' Wissel Kortrijk Wissel R. Klaasen voor M. Oussalah Kortrijk
80' Wissel Sporting Charleroi Wissel J. Thiaré voor N. Kebano Sporting Charleroi
80' Wissel Sporting Charleroi Wissel E. Sağlık voor Ederson Sporting Charleroi
85' Wissel Kortrijk Wissel B. Raman voor T. Chevalier Kortrijk
87' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor D. Marcq Sporting Charleroi
88' Wissel Kortrijk Wissel E. Coulibaly voor I. Santini Kortrijk
89' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor B. Raman Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Sporting Charleroi
Opstellingen Kortrijk - Sporting Charleroi

Voorbeschouwing Kortrijk - Sporting Charleroi

Kortrijk en Sporting Charleroi treffen elkaar in de 6e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2013/2014.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League vond plaats op 5 april 2014 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Kortrijk favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Sporting Charleroi slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.