Nabeschouwing Genk - Anderlecht (5-2) || Jupiler Pro League 2015/2016

Donderdag 19 mei 2016 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2015/2016 neemt Genk het donderdag 19 mei 2016 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht.

Via de Genk - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Anderlecht (5-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Anderlecht is geëindigd in een 5-2 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor S. Okaka in de 10e minuut, waardoor Anderlecht met een man minder kwam te staan. In de 25e minuut was het Anderlecht dat via F. Đuričić dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. L. Bailey dacht na 47 minuten te scoren voor Genk, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 60e minuut scoorde Anderlecht via M. Suárez, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 65 minuten spelen wist Genk via T. Buffel de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. In de 76e minuut scoorde Pozuelo namens Genk. De scheidsrechter besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 78e minuut leek O. Ndidi te scoren voor Genk, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de 91e minuut leek N. Karelis te scoren voor Genk, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 5-2 eindresultaat.

Wedstrijdstatistieken Genk - Anderlecht
5
2
LIVE Genk - Anderlecht 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Rode kaart Anderlecht Rode kaart voor S. Okaka Anderlecht
25' Doelpunt Anderlecht Doelpunt F. Đuričić met assist van F. Acheampong Anderlecht
47' Doelpunt Genk Doelpunt L. Bailey Genk
52' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor D. Praet Anderlecht
60' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Suárez met assist van F. Đuričić Anderlecht
65' Doelpunt Genk Doelpunt T. Buffel met assist van L. Bailey Genk
71' Wissel Genk Wissel I. de Camargo voor N. Kebano Genk
75' Gele kaart Genk Gele kaart voor S. Dewaest Genk
76' Doelpunt Genk Doelpunt Pozuelo met assist van O. Ndidi Genk
78' Doelpunt Genk Doelpunt O. Ndidi met assist van I. de Camargo Genk
79' Wissel Anderlecht Wissel I. Ezekiel voor F. NSakala Anderlecht
81' Wissel Anderlecht Wissel D. Lukebakio voor F. Đuričić Anderlecht
82' Wissel Genk Wissel B. Kumordzi voor Pozuelo Genk
91' Doelpunt Genk Doelpunt N. Karelis met assist van I. de Camargo Genk
92' Gele kaart Genk Gele kaart voor N. Karelis Genk
90' Wissel Genk Wissel N. Karelis voor L. Bailey Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Anderlecht
Opstellingen Genk - Anderlecht

Voorbeschouwing Genk - Anderlecht

Genk en Anderlecht treffen elkaar in de 9e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2015/2016.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 3 april 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 18 keer wist de ploeg van Genk te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Genk. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.