Nabeschouwing Genk - Gent (1-1) || Jupiler Pro League 2017/2018

Donderdag 10 mei 2018 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Genk het donderdag 10 mei 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Gent (1-1)

De Jupiler Pro League 2017/2018 wedstrijd tussen Genk en Gent geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door Y. Kubo, waarmee Gent met 0-1 de leiding nam. Genk kwam na 66 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van M. Samata, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 84e minuut kreeg S. Rosted van Gent voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Gent de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 93e minuut moest Gent verder met een man minder, nadat B. Dejaegere een tweede gele kaart kreeg.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Genk - Gent 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Gent Gele kaart voor S. Rosted Gent
15' Doelpunt Gent Doelpunt Y. Kubo met assist van G. Chakvetadze Gent 0-1
21' Gele kaart Gent Gele kaart voor B. Dejaegere Gent
33' Wissel Gent Wissel S. Kalu voor G. Chakvetadze Gent
36' Gele kaart Gent Gele kaart voor S. Kalu Gent
43' Gele kaart Genk Gele kaart voor I. Seck Genk
54' Wissel Genk Wissel D. Wouters voor D. Ndongala Genk
54' Wissel Genk Wissel M. Samata voor N. Karelis Genk
66' Doelpunt Genk Doelpunt M. Samata Genk 1-1
69' Wissel Gent Wissel R. Janga voor S. Kalu Gent
79' Wissel Gent Wissel A. Esiti voor Y. Kubo Gent
84' Tweede gele kaart Gent Tweede gele kaart voor S. Rosted Gent
90' Wissel Genk Wissel S. Dewaest voor J. Aidoo Genk
92' Gele kaart Genk Gele kaart voor B. Nastic Genk
93' Tweede gele kaart Gent Tweede gele kaart voor B. Dejaegere Gent
95' Gele kaart Gent Gele kaart voor L. Kalinic Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Gent
Opstellingen Genk - Gent
De opstellingen van Genk en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Gent zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Philippe Clement
Coach Yves Vanderhaeghe
Voorbeschouwing Genk - Gent

Genk en Gent treffen elkaar in de 8e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 17 april 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Gent slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genk 13
Winst Gent 12
Gelijkspel 7
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 6e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 5e plaats.