Nabeschouwing Anderlecht - Gent (2-0) || Jupiler Pro League

Zondag 11 november 2018 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League neemt Anderlecht het zondag 11 november 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Gent (2-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Gent is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 2-0 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Anderlecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van S. Kums. In de 34e minuut moest B. Verstraete van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Erik Lambrechts een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Gent verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Anderlecht via een goal van S. Kums in de 73e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 90e minuut werd I. Plastun van Gent met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Gent het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Anderlecht.

Wedstrijdstatistieken Anderlecht - Gent
Goals
2
0
Balbezit
56%
44%
Rode kaarten
0
2
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
16
10
Schoten op doel
8
3
Aanvallen
88
76
Gevaarlijke aanvallen
90
65
Overtredingen
19
19
Buitenspel
2
1
Corners
7
4
Wissels
3
3
LIVE Anderlecht - Gent 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt Anderlecht Doelpunt S. Kums Anderlecht 1-0
28' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Esiti Gent
34' Rode kaart Gent Rode kaart voor B. Verstraete Gent
40' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Lokonga Anderlecht
57' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Souquet Gent
58' Wissel Anderlecht Wissel P. Gerkens voor D. Mohammed Anderlecht
73' Doelpunt Anderlecht Doelpunt S. Kums met assist van E. Makarenko Anderlecht 2-0
75' Wissel Gent Wissel J. David voor B. Dejaegere Gent
82' Wissel Gent Wissel J. Dompé voor S. Limbombe Gent
82' Wissel Anderlecht Wissel K. Saief voor S. Kums Anderlecht
89' Wissel Gent Wissel F. Andrijašević voor A. Esiti Gent
90' Rode kaart Gent Rode kaart voor I. Plastun Gent
91' Wissel Anderlecht Wissel A. Saelemaekers voor A. Trebel Anderlecht
Opstellingen Anderlecht - Gent
De opstellingen van Anderlecht en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Gent zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach
Wissels Anderlecht
# Speler Pos.
1 Frank Boeckx K
12 Dennis Appiah V
56 Alexis Saelemaekers V
99 Zakaria Bakkali M
15 Kenny Saief M
8 Pieter Gerkens M
11 Knowledge Musona A
19 Ivan Santini A
Voorbeschouwing Anderlecht - Gent

Anderlecht en Gent treffen elkaar in de 15e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Anderlecht en Gent elkaar treffen in de Jupiler Pro League.

Resultaat Aantal
Winst Anderlecht 0
Winst Gent 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 4e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 6e plaats.

Tags
Anderlecht - Gent Opstelling Anderlecht Opstelling Gent Live Anderlecht - Gent Live Anderlecht - Gent kijken Anderlecht - Gent kijken Live Anderlecht - Gent stream Anderlecht - Gent Fox Sports Nabeschouwing Anderlecht - Gent Uitslag Anderlecht - Gent Statistieken Anderlecht - Gent Jupiler Pro League 2018/2019 Anderlecht - Gent wedden Anderlecht - Gent gokken Anderlecht - Gent Unibet