Nabeschouwing Anderlecht - Gent (2-0) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zondag 11 november 2018 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Anderlecht het zondag 11 november 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Gent (2-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Gent is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 2-0 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Anderlecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van S. Kums. In de 34e minuut moest B. Verstraete van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Erik Lambrechts een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Gent verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Anderlecht via een goal van S. Kums in de 73e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 90e minuut werd I. Plastun van Gent met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Gent het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Anderlecht.

LIVE Anderlecht - Gent 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Anderlecht Doelpunt S. Kums Anderlecht 1-0
28' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Esiti Gent
34' Rode kaart Gent Rode kaart voor B. Verstraete Gent
40' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Lokonga Anderlecht
57' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Souquet Gent
58' Wissel Anderlecht Wissel P. Gerkens voor D. Mohammed Anderlecht
73' Doelpunt Anderlecht Doelpunt S. Kums met assist van E. Makarenko Anderlecht 2-0
75' Wissel Gent Wissel J. David voor B. Dejaegere Gent
82' Wissel Gent Wissel J. Dompé voor S. Limbombe Gent
82' Wissel Anderlecht Wissel K. Saief voor S. Kums Anderlecht
89' Wissel Gent Wissel F. Andrijašević voor A. Esiti Gent
90' Rode kaart Gent Rode kaart voor I. Plastun Gent
91' Wissel Anderlecht Wissel A. Saelemaekers voor A. Trebel Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Gent
Opstellingen Anderlecht - Gent
De opstellingen van Anderlecht en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Gent zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.