Nabeschouwing Antwerp - Standard Luik (2-1) || Jupiler Pro League 2018/2019

Vrijdag 26 april 2019 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Antwerp het vrijdag 26 april 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Bosuilstadion in Deurne.

Via de Antwerp - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - Standard Luik (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Antwerp en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen geëindigd in een 2-1 overwinning voor Antwerp. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 33 minuten. D. Mbokani maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Antwerp vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Standard Liège kwam na 49 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Z. Vanheusden, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Een penalty in de 51e minuut was de ideale kans voor Standard Liège om te scoren. D. Arslanagic was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef. In de 57e minuut scoorde Antwerp via D. Lamkel Ze, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 91e minuut werd S. Miangue van Antwerp met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Antwerp met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-1 eindigde in een overwinning voor Antwerp.

LIVE Antwerp - Standard Luik 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Wissel Antwerp Wissel S. Yatabaré voor D. Opare Antwerp
23' Wissel Standard Liège Wissel S. Miangue voor K. Laifis Standard Liège
32' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Kosanović Standard Liège
33' Penalty Antwerp Penalty D. Mbokani Antwerp 1-0
39' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor J. Van Damme Antwerp
49' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Z. Vanheusden met assist van R. Marin Standard Liège 1-1
51' Penalty gemist Standard Liège Penalty gemist D. Arslanagic Standard Liège
52' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor R. Emond Antwerp
57' Doelpunt Antwerp Doelpunt D. Lamkel Ze Antwerp
61' Wissel Standard Liège Wissel D. Lamkel Ze voor Standard Liège 2-1
63' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor M. Carcela M. Lestienne Antwerp
67' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor S. Yatabaré Antwerp
69' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor O. Govea Antwerp
71' Wissel Antwerp Wissel S. Bolat voor Antwerp
71' Wissel Standard Liège Wissel J. Bolingi voor A. Baby Standard Liège
73' Wissel Antwerp Wissel P. MPoku voor R. Emond Antwerp
84' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor David Simão L. Refaelov Standard Liège
87' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Z. Vanheusden Standard Liège
91' Rode kaart Antwerp Rode kaart voor S. Miangue Antwerp
92' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor D. Lamkel Ze Standard Liège
94' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor P. MPoku Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - Standard Luik
Opstellingen Antwerp - Standard Luik
De opstellingen van Antwerp en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Antwerp gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Antwerp - Standard Luik

Antwerp en Standard Luik treffen elkaar in de 6e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nathan Verboomen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Antwerp en Standard Luik in de Jupiler Pro League vond plaats op 29 maart 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Standard Luik. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Antwerp als Standard Luik wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 3 keer in een gelijkspel.

Winst Antwerp 1
Winst Standard Luik 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Antwerp op een 3e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 4e plaats.