Nabeschouwing Genk - Gent (2-1) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zaterdag 6 april 2019 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Genk het zaterdag 6 april 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Gent (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Gent is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 2-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 43 minuten. R. Malinovskiy maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Genk vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Genk vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Malinovskiy op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 87e minuut wist Gent de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via T. Derijck. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Gent kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 94e minuut werd R. Malinovskiy van Genk met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Genk het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lawrence Visser, waardoor Genk dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Genk - Gent 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Gele kaart Gent Gele kaart voor D. Bronn Gent
43' Penalty Genk Penalty R. Malinovskiy Genk 1-0
46' Doelpunt Genk Doelpunt R. Malinovskiy met assist van M. Samatta Genk 2-0
62' Wissel Gent Wissel R. Bezus voor A. Esiti Gent
65' Gele kaart Gent Gele kaart voor N. Asare Gent
74' Gele kaart Gent Gele kaart voor S. Dewaest Gent
74' Gele kaart Genk Gele kaart voor S. Limbombe B. Dejaegere Genk
74' Wissel Gent Wissel G. Chakvetadze voor J. David Gent
74' Wissel Gent Wissel R. Bezus voor Gent
75' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor L. Trossard Genk
87' Doelpunt Gent Doelpunt T. Derijck met assist van G. Chakvetadze Gent 2-1
87' Wissel Genk Wissel Z. Gano voor M. Samatta Genk
94' Rode kaart Genk Rode kaart voor R. Malinovskiy Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Gent
Opstellingen Genk - Gent
De opstellingen van Genk en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Gent zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Philippe Clement
Coach Jess Thorup
Voorbeschouwing Genk - Gent

Genk en Gent treffen elkaar in de 3e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 26 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Gent slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genk 15
Winst Gent 12
Gelijkspel 8
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 4e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is hagel.