Nabeschouwing Kortrijk - Gent (1-2) || Jupiler Pro League

Zondag 27 januari 2019 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League neemt Kortrijk het zondag 27 januari 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Gent (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Gent is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 1-2 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Gent kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van J. David. Kortrijk kwam in de 15e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van I. Ouali, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette T. De Smet zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lawrence Visser, waardoor Gent dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Kortrijk - Gent
Goals
1
2
Gele kaarten
3
2
Aanvallen
124
99
Gevaarlijke aanvallen
70
58
Corners
11
2
Wissels
3
3
LIVE Kortrijk - Gent 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt Gent Doelpunt J. David met assist van J. Dompé Gent 0-1
15' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Ouali met assist van I. Mboyo Kortrijk 1-1
39' Gele kaart Gent Gele kaart voor B. Dejaegere Gent
58' Wissel Gent Wissel A. Sørloth voor R. Yaremchuk Gent
67' Wissel Gent Wissel R. Bezus voor E. Smith Gent
67' Wissel Gent Wissel G. Chakvetadze voor J. Dompé Gent
72' Wissel Kortrijk Wissel A. Batsula voor I. Ouali Kortrijk
74' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor L. Azouni Kortrijk
76' Doelpunt Gent Doelpunt T. De Smet met assist van G. Chakvetadze Gent 1-2
78' Wissel Kortrijk Wissel J. Stojanović voor F. Avenatti Kortrijk
81' Wissel Kortrijk Wissel I. Ezekiel voor H. Van der Bruggen Kortrijk
85' Gele kaart Gent Gele kaart voor R. Bezus Gent
87' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor G. Kagelmacher Kortrijk
88' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. DHaene Kortrijk
Opstellingen Kortrijk - Gent
De opstellingen van Kortrijk en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Gent zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Jess Thorup
Voorbeschouwing Kortrijk - Gent

Kortrijk en Gent treffen elkaar in de 23e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Kortrijk en Gent elkaar treffen in de Jupiler Pro League.

Resultaat Aantal
Winst Kortrijk 0
Winst Gent 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 10e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Kortrijk - Gent Opstelling Kortrijk Opstelling Gent Live Kortrijk - Gent Live Kortrijk - Gent kijken Kortrijk - Gent kijken Live Kortrijk - Gent stream Kortrijk - Gent Fox Sports Nabeschouwing Kortrijk - Gent Uitslag Kortrijk - Gent Statistieken Kortrijk - Gent Jupiler Pro League 2018/2019 Kortrijk - Gent wedden Kortrijk - Gent gokken Kortrijk - Gent Unibet