Nabeschouwing Standard Luik - Kortrijk (2-1) || Jupiler Pro League

Zaterdag 19 januari 2019 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League neemt Standard Luik het zaterdag 19 januari 2019 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Maurice Dufrasne in Liege.

Via de Standard Luik - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Standard Luik - Kortrijk (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Standard Luik en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 2-1 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door T. Chevalier, waarmee Kortrijk met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van R. Emond in de 66e minuut zorgde er even later voor dat Standard Liège weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 91e minuut zette C. Luyindama zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Standard Liège de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erik Lambrechts, waardoor Standard Luik dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Standard Luik - Kortrijk
Goals
2
1
Gele kaarten
2
3
Schoten op doel
2
0
Aanvallen
116
108
Gevaarlijke aanvallen
83
46
Corners
10
3
Wissels
2
2
LIVE Standard Luik - Kortrijk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Standard Luik - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
21' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor H. Van der Bruggen Kortrijk
36' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Chevalier met assist van H. Van der Bruggen Kortrijk 0-1
38' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor P. MPoku Standard Liège
58' Wissel Standard Liège Wissel M. Lestienne voor S. Bastien Standard Liège
65' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor G. Kagelmacher Kortrijk
65' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor B. Kumordzi Kortrijk
66' Penalty Standard Liège Penalty R. Emond Standard Liège 1-1
67' Wissel Kortrijk Wissel C. Charisis voor I. Ouali Kortrijk
74' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor K. Laifis Standard Liège
80' Wissel Kortrijk Wissel J. Stojanović voor F. Avenatti Kortrijk
86' Wissel Standard Liège Wissel M. Kosanović voor M. Djenepo Standard Liège
91' Doelpunt Standard Liège Doelpunt C. Luyindama met assist van M. Lestienne Standard Liège 2-1
Opstellingen Standard Luik - Kortrijk
De opstellingen van Standard Luik en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Standard Luik gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Standard Luik - Kortrijk

Standard Luik en Kortrijk treffen elkaar in de 22e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Standard Luik en Kortrijk elkaar treffen in de Jupiler Pro League.

Resultaat Aantal
Winst Standard Luik 0
Winst Kortrijk 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Standard Luik op een 4e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 9e plaats.

Tags
Standard Luik - Kortrijk Opstelling Standard Luik Opstelling Kortrijk Live Standard Luik - Kortrijk Live Standard Luik - Kortrijk kijken Standard Luik - Kortrijk kijken Live Standard Luik - Kortrijk stream Standard Luik - Kortrijk Fox Sports Nabeschouwing Standard Luik - Kortrijk Uitslag Standard Luik - Kortrijk Statistieken Standard Luik - Kortrijk Jupiler Pro League 2018/2019 Standard Luik - Kortrijk wedden Standard Luik - Kortrijk gokken Standard Luik - Kortrijk Unibet