Nabeschouwing AS Eupen - Kortrijk (1-2) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zaterdag 21 december 2019 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt AS Eupen het zaterdag 21 december 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion am Kehrweg in Eupen.

Via de AS Eupen - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AS Eupen - Kortrijk (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen AS Eupen en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Bert Put geëindigd in een 1-2 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door I. Ezekiel, waarmee Kortrijk met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van D. Milicevic in de 29e minuut zorgde er even later voor dat AS Eupen weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 50e minuut zette F. Selemanie zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Kortrijk de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bert Put, waardoor Kortrijk dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE AS Eupen - Kortrijk 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AS Eupen - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor I. Ezekiel Kortrijk
17' Wissel Kortrijk Wissel F. Selemanie voor A. Batsula Kortrijk
20' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Ezekiel met assist van J. De Sart Kortrijk 0-1
29' Penalty AS Eupen Penalty D. Milicevic AS Eupen 1-1
47' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor L. Azouni Kortrijk
50' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Selemanie met assist van P. Golubovic Kortrijk 1-2
57' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor C. Embalo AS Eupen
58' Wissel AS Eupen Wissel Y. Toyokawa voor M. Koch AS Eupen
74' Wissel Kortrijk Wissel B. Hines-Ike voor I. Ezekiel Kortrijk
76' Wissel AS Eupen Wissel F. Ciampichetti voor J. Cools AS Eupen
80' Wissel AS Eupen Wissel J. Lazare Amani voor C. Embalo AS Eupen
94' Wissel Kortrijk Wissel A. Ajagun voor E. Ocansey Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting AS Eupen - Kortrijk
Opstellingen AS Eupen - Kortrijk
De opstellingen van AS Eupen en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AS Eupen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Beñat San José Gil
Coach Yves Vanderhaeghe
Voorbeschouwing AS Eupen - Kortrijk

AS Eupen en Kortrijk treffen elkaar in de 20e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bert Put en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AS Eupen en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 29 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor AS Eupen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is AS Eupen favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Kortrijk slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AS Eupen 4
Winst Kortrijk 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AS Eupen op een 12e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 14e plaats.