Nabeschouwing Genk - Sint-Truiden (1-2) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zaterdag 30 november 2019 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Genk het zaterdag 30 november 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Sint-Truiden. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Sint-Truiden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Sint-Truiden (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Sint-Truiden is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 1-2 overwinning voor Sint-Truiden. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door M. Samata, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Sint-Truiden kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Y. Boli, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 40e minuut zette Y. Suzuki zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Sint-Truiden de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bram Van Driessche, waardoor Sint-Truiden dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Genk - Sint-Truiden 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Sint-Truiden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Genk Doelpunt M. Samata met assist van I. Hagi Genk 1-0
17' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt Y. Boli met assist van A. De Bruyn Sint-Truiden 1-1
40' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt Y. Suzuki met assist van J. Botaka Sint-Truiden 1-2
55' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor S. Colombatto Sint-Truiden
61' Wissel Sint-Truiden Wissel S. Asamoah voor S. Colombatto Sint-Truiden
61' Wissel Genk Wissel P. Onuachu voor J. Piotrowski Genk
61' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor T. Bongonda Genk
75' Wissel Sint-Truiden Wissel E. Acolatse voor Y. Suzuki Sint-Truiden
76' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Ito Genk
81' Wissel Genk Wissel D. Ndongala voor C. De Norre Genk
87' Wissel Sint-Truiden Wissel C. Durkin voor S. De Ridder Sint-Truiden
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Sint-Truiden
Opstellingen Genk - Sint-Truiden
De opstellingen van Genk en Sint-Truiden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sint-Truiden zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Genk - Sint-Truiden

Genk en Sint-Truiden treffen elkaar in de 17e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Sint-Truiden in de Jupiler Pro League vond plaats op 28 september 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Sint-Truiden slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genk 14
Winst Sint-Truiden 3
Gelijkspel 6
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 9e positie staat, terwijl we Sint-Truiden terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.