Nabeschouwing Kortrijk - Anderlecht (4-2) || Jupiler Pro League

Zaterdag 17 augustus 2019 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League neemt Kortrijk het zaterdag 17 augustus 2019 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Anderlecht (4-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 4-2 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door S. Nasri, waarmee Anderlecht met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van I. Mboyo in de 53e minuut zorgde er even later voor dat Kortrijk weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 57e minuut zette H. Kage zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Kortrijk de leiding in de wedstrijd nam.

M. Vlap zette Anderlecht even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Erik Lambrechts toegekende penalty wist te benutten. Kortrijk leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 73 minuten op voorsprong na een goal van I. Mboyo: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 79e minuut en kwam op naam te staan van Kortrijk speler K. DHaene, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Erik Lambrechts en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Kortrijk.

Wedstrijdstatistieken Kortrijk - Anderlecht
Goals
4
2
Balbezit
44%
56%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
10
8
Schoten op doel
5
5
Aanvallen
76
129
Gevaarlijke aanvallen
48
80
Overtredingen
14
21
Buitenspel
2
0
Corners
1
3
Wissels
3
3
LIVE Kortrijk - Anderlecht 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
26' Doelpunt Anderlecht Doelpunt S. Nasri met assist van M. Vlap Anderlecht 0-1
46' Wissel Kortrijk Wissel H. Kage voor T. Ivanof Kortrijk
50' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor A. Ajagun Kortrijk
53' Penalty Kortrijk Penalty I. Mboyo Kortrijk 1-1
57' Doelpunt Kortrijk Doelpunt H. Kage met assist van H. van der Bruggen Kortrijk 2-1
60' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor E. Kayembe Anderlecht
63' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor K. Sardella Anderlecht
66' Penalty Anderlecht Penalty M. Vlap Anderlecht 2-2
73' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Mboyo Kortrijk 3-2
78' Wissel Anderlecht Wissel J. Doku voor N. Chadli Anderlecht
79' Doelpunt Kortrijk Doelpunt K. DHaene Kortrijk 4-2
84' Wissel Kortrijk Wissel A. Batsula voor A. Ajagun Kortrijk
88' Wissel Kortrijk Wissel L. Azouni voor E. Ocansey Kortrijk
Opstellingen Kortrijk - Anderlecht
De opstellingen van Kortrijk en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Yves Vanderhaeghe
Wissels Kortrijk
# Speler Pos.
16 Maxime De Man K
29 Andriy Batsula V
6 Lucas Rougeaux V
18 Nihad Mujakić V
10 Hervé Kage M
5 Larry Azouni M
39 Imoh Ezekiel A
Formatie 4-5-1
Coach Simon Ithel Davies
Wissels Anderlecht
# Speler Pos.
33 Davy Roef K
22 Elias Cobbaut V
8 Pieter Gerkens M
17 Luka Adžić M
49 Jeremy Doku M
48 Albert-Mboyo Sambi Lokonga M
40 Francis Amuzu A
Voorbeschouwing Kortrijk - Anderlecht

Kortrijk en Anderlecht treffen elkaar in de 4e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Kortrijk en Anderlecht elkaar treffen in de Jupiler Pro League.

Resultaat Aantal
Winst Kortrijk 0
Winst Anderlecht 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 9e positie staat, terwijl we Anderlecht terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.

Tags
Kortrijk - Anderlecht Opstelling Kortrijk Opstelling Anderlecht Live Kortrijk - Anderlecht Live Kortrijk - Anderlecht kijken Kortrijk - Anderlecht kijken Live Kortrijk - Anderlecht stream Kortrijk - Anderlecht Fox Sports Nabeschouwing Kortrijk - Anderlecht Uitslag Kortrijk - Anderlecht Statistieken Kortrijk - Anderlecht Jupiler Pro League 2019/2020 Kortrijk - Anderlecht wedden Kortrijk - Anderlecht gokken Kortrijk - Anderlecht Unibet