Nabeschouwing Kortrijk - Anderlecht (4-2) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zaterdag 17 augustus 2019 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Kortrijk het zaterdag 17 augustus 2019 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Anderlecht (4-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 4-2 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door S. Nasri, waarmee Anderlecht met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van I. Mboyo in de 53e minuut zorgde er even later voor dat Kortrijk weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 57e minuut zette H. Kage zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Kortrijk de leiding in de wedstrijd nam.

M. Vlap zette Anderlecht even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Erik Lambrechts toegekende penalty wist te benutten. Kortrijk leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 73 minuten op voorsprong na een goal van I. Mboyo: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 79e minuut en kwam op naam te staan van Kortrijk speler K. DHaene, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Erik Lambrechts en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Kortrijk.

LIVE Kortrijk - Anderlecht 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Anderlecht Doelpunt S. Nasri met assist van M. Vlap Anderlecht 0-1
46' Wissel Kortrijk Wissel H. Kage voor T. Ivanof Kortrijk
50' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor A. Ajagun Kortrijk
53' Penalty Kortrijk Penalty I. Mboyo Kortrijk 1-1
57' Doelpunt Kortrijk Doelpunt H. Kage met assist van H. van der Bruggen Kortrijk 2-1
60' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor E. Kayembe Anderlecht
63' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor K. Sardella Anderlecht
66' Penalty Anderlecht Penalty M. Vlap Anderlecht 2-2
73' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Mboyo Kortrijk 3-2
78' Wissel Anderlecht Wissel J. Doku voor N. Chadli Anderlecht
79' Doelpunt Kortrijk Doelpunt K. DHaene Kortrijk 4-2
84' Wissel Kortrijk Wissel A. Batsula voor A. Ajagun Kortrijk
88' Wissel Kortrijk Wissel L. Azouni voor E. Ocansey Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Anderlecht
Opstellingen Kortrijk - Anderlecht
De opstellingen van Kortrijk en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.