Nabeschouwing Kortrijk - Sporting Charleroi (1-1) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zaterdag 3 augustus 2019 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Kortrijk het zaterdag 3 augustus 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Sporting Charleroi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Sporting Charleroi (1-1)

De Jupiler Pro League 2019/2020 wedstrijd tussen Kortrijk en Sporting Charleroi geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 30 minuten. R. Morioka maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sporting Charleroi vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Kortrijk kwam na 79 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van I. Mboyo, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Kortrijk - Sporting Charleroi 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Sporting Charleroi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor I. Ezekiel Kortrijk
30' Penalty Sporting Charleroi Penalty R. Morioka Sporting Charleroi 0-1
40' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor M. Ilaimaharitra Sporting Charleroi
47' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor R. Morioka Sporting Charleroi
47' Wissel Kortrijk Wissel I. Mboyo voor A. Batsula Kortrijk
54' Wissel Kortrijk Wissel A. Ajagun voor E. Rolland Kortrijk
63' Wissel Sporting Charleroi Wissel C. Bedia voor A. Niane Sporting Charleroi
72' Wissel Sporting Charleroi Wissel G. Hendrickx voor R. Morioka Sporting Charleroi
73' Wissel Kortrijk Wissel H. Kage voor I. Ezekiel Kortrijk
79' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Mboyo met assist van J. De Sart Kortrijk 1-1
89' Wissel Sporting Charleroi Wissel D. Henen voor M. Bruno Sporting Charleroi
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Sporting Charleroi
Opstellingen Kortrijk - Sporting Charleroi
De opstellingen van Kortrijk en Sporting Charleroi zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sporting Charleroi zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Kortrijk - Sporting Charleroi

Kortrijk en Sporting Charleroi treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jan Boterberg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League vond plaats op 16 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting Charleroi. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Kortrijk favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Sporting Charleroi slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 10
Winst Sporting Charleroi 7
Gelijkspel 9
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 11e positie staat, terwijl we Sporting Charleroi terugvinden op de 9e plaats.