In de Jupiler Pro League neemt Antwerp het zondag 1 augustus 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Bosuilstadion in Deurne.

Via de Antwerp - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - Kortrijk (0-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Antwerp en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Eric Lambrechts geëindigd in een 0-1 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 87e minuut door F. Selemanie, waarmee Kortrijk met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Kortrijk dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Eric Lambrechts, waardoor Kortrijk de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

Wedstrijdstatistieken Antwerp - Kortrijk
Balbezit
55%
45%
Gele kaarten
2
5
Schoten totaal
13
12
Schoten op doel
3
5
Aanvallen
92
119
Gevaarlijke aanvallen
77
91
Corners
6
5
Wissels
4
4
LIVE Antwerp - Kortrijk 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor A. Palaversa Kortrijk
19' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. DHaene Kortrijk
25' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor L. Verstraete Antwerp
32' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor L. Rougeaux Kortrijk
35' Wissel Kortrijk Wissel P. Gueye voor M. Badammosi Kortrijk
46' Wissel Antwerp Wissel J. Bataille voor R. Quirynen Antwerp
60' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor F. Selemanie Kortrijk
64' Wissel Kortrijk Wissel G. Dewaele voor M. Moreno Kortrijk
64' Wissel Kortrijk Wissel M. Fixelles voor T. Chevalier Kortrijk
64' Wissel Antwerp Wissel A. De Sart voor L. Verstraete Antwerp
76' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor P. Gueye Kortrijk
81' Wissel Antwerp Wissel A. Soussi voor P. Gerkens Antwerp
81' Wissel Antwerp Wissel N. De Pauw voor V. Fischer Antwerp
84' Wissel Kortrijk Wissel M. Jonckheere voor L. Rougeaux Kortrijk
87' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Selemanie met assist van A. Palaversa Kortrijk 0-1
92' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor A. Soussi Antwerp
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - Kortrijk
Opstellingen Antwerp - Kortrijk
De opstellingen van Antwerp en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Antwerp gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Brian Priske Pedersen
Wissels Antwerp
# Speler Pos.
26 Ortwin De Wolf K
61 Dinis Costa Lima Almeida V
15 Frank Boya V
25 Alexis De Sart M
11 Nill De Pauw M
27 Abderahmane Soussi M
34 Jelle Bataille M
Formatie 4-4-2
Coach Luka Elsner
Voorbeschouwing Antwerp - Kortrijk

Antwerp en Kortrijk treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Lambrechts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Antwerp en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 6 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Antwerp. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Antwerp favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Kortrijk slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Antwerp 5
Winst Kortrijk 2
Gelijkspel 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Antwerp op een 18e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Antwerp - Kortrijk Opstelling Antwerp Opstelling Kortrijk Live Antwerp - Kortrijk Live Antwerp - Kortrijk kijken Antwerp - Kortrijk kijken Live Antwerp - Kortrijk stream Antwerp - Kortrijk Fox Sports Nabeschouwing Antwerp - Kortrijk Uitslag Antwerp - Kortrijk Statistieken Antwerp - Kortrijk Jupiler Pro League 2021/2022 Antwerp - Kortrijk wedden Antwerp - Kortrijk gokken Antwerp - Kortrijk Unibet