Nabeschouwing Cercle Brugge - Gent (2-2) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 3 april 2022 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Cercle Brugge het zondag 3 april 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Gent.

Via de Cercle Brugge - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cercle Brugge - Gent (2-2)

De Jupiler Pro League 2021/2022 wedstrijd tussen Cercle Brugge en Gent geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Gent kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van T. Tissoudali. Cercle Brugge kwam in de 4e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Somers, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 30e minuut zette L. Depoitre zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam.

Na 81 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Somers de 2-2 maakte voor Cercle Brugge. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen. In de 86e minuut werd A. Hjulsager van Gent met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Cercle Brugge met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Cercle Brugge - Gent 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cercle Brugge - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Gent Doelpunt T. Tissoudali met assist van A. Castro-Montes Gent 0-1
4' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt T. Somers met assist van B. Popovic Cercle Brugge 1-1
12' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor O. Deman Cercle Brugge
22' Gele kaart Gent Gele kaart voor L. Depoitre Gent
30' Doelpunt Gent Doelpunt L. Depoitre met assist van T. Tissoudali Gent 1-2
31' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor D. Thalhammer Cercle Brugge
48' Wissel Gent Wissel A. Hjulsager voor V. Odjidja-Ofoe Gent
56' Wissel Cercle Brugge Wissel Vitinho voor David Cercle Brugge
56' Wissel Cercle Brugge Wissel A. Denkey voor O. Deman Cercle Brugge
77' Wissel Cercle Brugge Wissel C. Vanhoutte voor B. Popovic Cercle Brugge
81' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt T. Somers met assist van R. Matondo Cercle Brugge 2-2
86' Rode kaart Gent Rode kaart voor A. Hjulsager Gent
87' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor L. Lopes Cercle Brugge
92' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor R. Decostere Cercle Brugge
94' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor D. Hotic Cercle Brugge
96' Wissel Gent Wissel N. Fortuna voor S. Kums Gent
96' Wissel Gent Wissel D. Lemajic voor L. Depoitre Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Cercle Brugge - Gent
Opstellingen Cercle Brugge - Gent
De opstellingen van Cercle Brugge en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cercle Brugge gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Gent zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Dominik Thalhammer
Formatie 3-4-1-2
Coach Hein Vanhaezebrouck
Voorbeschouwing Cercle Brugge - Gent

Cercle Brugge en Gent treffen elkaar in de 33e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cercle Brugge en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 26 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Gent favoriet. 20 keer wist de ploeg van Cercle Brugge te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Cercle Brugge. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Cercle Brugge 6
Winst Gent 20
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cercle Brugge op een 10e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 4e plaats.