In de Jupiler Pro League neemt Kortrijk het zaterdag 7 augustus 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Genk (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Genk is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 1-2 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door T. Chevalier, waarmee Kortrijk met 1-0 de leiding nam. Genk kwam in de 52e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. Onuachu, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 92e minuut zette D. Munoz zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Genk de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nicolas Laforge, waardoor Genk dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Kortrijk - Genk
Goals
1
2
Balbezit
30%
70%
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
9
16
Schoten op doel
4
4
Aanvallen
83
157
Gevaarlijke aanvallen
52
66
Corners
4
4
Wissels
4
3
LIVE Kortrijk - Genk 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
18' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Chevalier met assist van L. Rougeaux Kortrijk 1-0
46' Wissel Genk Wissel M. Tresor Ndayishimiye voor J. Ito Genk
50' Gele kaart Genk Gele kaart voor B. Heynen Genk
52' Doelpunt Genk Doelpunt P. Onuachu met assist van M. Tresor Ndayishimiye Genk 1-1
55' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor L. Rougeaux Kortrijk
57' Wissel Kortrijk Wissel G. Dewaele voor P. Gueye Kortrijk
65' Wissel Genk Wissel J. Lucumi voor M. McKenzie Genk
66' Wissel Kortrijk Wissel M. Fixelles voor T. Chevalier Kortrijk
66' Wissel Kortrijk Wissel E. Ocansey voor M. Moreno Kortrijk
73' Gele kaart Genk Gele kaart voor C. Eiting Genk
82' Wissel Kortrijk Wissel C. Herrmann voor A. Palaversa Kortrijk
87' Wissel Genk Wissel C. Dessers voor P. Onuachu Genk
92' Doelpunt Genk Doelpunt D. Munoz met assist van M. Tresor Ndayishimiye Genk 1-2
94' Gele kaart Genk Gele kaart voor G. Arteaga Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Genk
Opstellingen Kortrijk - Genk
De opstellingen van Kortrijk en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Genk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Luka Elsner
Voorbeschouwing Kortrijk - Genk

Kortrijk en Genk treffen elkaar in de 3e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 9 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kortrijk. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 11 keer wist de ploeg van Kortrijk te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Kortrijk. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Kortrijk 9
Winst Genk 11
Gelijkspel 7
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 2e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Kortrijk - Genk Opstelling Kortrijk Opstelling Genk Live Kortrijk - Genk Live Kortrijk - Genk kijken Kortrijk - Genk kijken Live Kortrijk - Genk stream Kortrijk - Genk Fox Sports Nabeschouwing Kortrijk - Genk Uitslag Kortrijk - Genk Statistieken Kortrijk - Genk Jupiler Pro League 2021/2022 Kortrijk - Genk wedden Kortrijk - Genk gokken Kortrijk - Genk Unibet