Nabeschouwing Standard Luik - Kortrijk (1-1) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zaterdag 30 oktober 2021 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Standard Luik het zaterdag 30 oktober 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Maurice Dufrasne in Liege.

Via de Standard Luik - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Standard Luik - Kortrijk (1-1)

De Jupiler Pro League 2021/2022 wedstrijd tussen Standard Luik en Kortrijk geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door M. Moreno, waarmee Kortrijk met 0-1 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Standard Liège het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 82e minuut was het namelijk M. Bokadi die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Standard Luik - Kortrijk 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Standard Luik - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Wissel Kortrijk Wissel E. Ocansey voor A. Kadri Kortrijk
38' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. DHaene Kortrijk
43' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor M. Fixelles Kortrijk
46' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor M. Moreno Kortrijk
50' Wissel Kortrijk Wissel D. Mbayo voor E. Ocansey Kortrijk
52' Doelpunt Kortrijk Doelpunt M. Moreno Kortrijk 0-1
59' Wissel Standard Liège Wissel J. Muleka voor D. M. Dragus Standard Liège
68' Wissel Standard Liège Wissel A. Donnum voor A. Tapsoba Standard Liège
69' Wissel Standard Liège Wissel M. Bokadi voor G. Cimirot Standard Liège
69' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor A. Donnum Standard Liège
72' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor M. Ilic Kortrijk
76' Wissel Standard Liège Wissel M. Carcela-Gonzalez voor S. Bastien Standard Liège
77' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor J. Klauss Standard Liège
82' Doelpunt Standard Liège Doelpunt M. Bokadi met assist van M. Carcela-Gonzalez Standard Liège 1-1
90' Wissel Kortrijk Wissel L. Rougeaux voor M. Moreno Kortrijk
90' Wissel Kortrijk Wissel M. Badammosi voor P. Gueye Kortrijk
93' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor L. Rougeaux Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Standard Luik - Kortrijk
Opstellingen Standard Luik - Kortrijk
De opstellingen van Standard Luik en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Standard Luik gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Coach Luka Elsner
Formatie 4-5-1
Coach Karim Belhocine
Voorbeschouwing Standard Luik - Kortrijk

Standard Luik en Kortrijk treffen elkaar in de 13e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Lambrechts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Standard Luik en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 16 december 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kortrijk. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Standard Luik favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Kortrijk slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Standard Luik 17
Winst Kortrijk 11
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Standard Luik op een 13e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 8e plaats.