Nabeschouwing Anderlecht - Club Brugge (0-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Anderlecht het zondag 16 oktober 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Club Brugge (0-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 0-1 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 69e minuut door C. Nielsen, waarmee Club Brugge met 0-1 de leiding nam. In de 95e minuut moest A. Sylla van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Lawrence Visser een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Club Brugge verder met een speler minder.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lawrence Visser, waardoor Club Brugge de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Anderlecht - Club Brugge 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor D. Odoi Club Brugge
60' Wissel Anderlecht Wissel L. Refaelov voor L. Stassin Anderlecht
69' Doelpunt Club Brugge Doelpunt C. Nielsen met assist van H. Vanaken Club Brugge 0-1
74' Wissel Club Brugge Wissel R. Yaremchuk voor F. Jutgla Club Brugge
75' Wissel Club Brugge Wissel Clinton Mata voor D. Odoi Club Brugge
75' Wissel Club Brugge Wissel B. Meijer voor A. Skov Olsen Club Brugge
75' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor M. NDiaye Anderlecht
75' Wissel Anderlecht Wissel Y. Verschaeren voor A. Diawara Anderlecht
76' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor J. Vertonghen Anderlecht
85' Wissel Club Brugge Wissel E. Balanta voor C. Nielsen Club Brugge
88' Wissel Anderlecht Wissel S. Esposito voor K. Arnstad Anderlecht
91' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor B. Meijer Club Brugge
95' Rode kaart Club Brugge Rode kaart voor A. Sylla Club Brugge
96' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor R. Onyedika Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Club Brugge
Opstellingen Anderlecht - Club Brugge
De opstellingen van Anderlecht en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Felice Mazzù
Voorbeschouwing Anderlecht - Club Brugge

Anderlecht en Club Brugge treffen elkaar in de 12e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 19 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 56 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Club Brugge slechts 15 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 20 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Anderlecht 21
Winst Club Brugge 15
Gelijkspel 20
Totaal 56

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 9e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 3e plaats.