Nabeschouwing Gent - Cercle Brugge (3-4) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 2 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Gent het zondag 2 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Cercle Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Cercle Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Cercle Brugge (3-4)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Cercle Brugge is onder leiding van scheidsrechter Wim Smet geëindigd in een 3-4 overwinning voor Cercle Brugge. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door A. Denkey, waarmee Cercle Brugge met 0-1 de leiding nam. Gent kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van H. Cuypers, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette D. Hotic zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Cercle Brugge de leiding in de wedstrijd nam.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat H. Cuypers de 2-2 maakte voor Gent. Cercle Brugge leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 76 minuten op voorsprong na een goal van D. Hotic: 2-3. In de 77e minuut was het L. Depoitre die Gent weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat Cercle Brugge aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd D. Hotic die in de 89e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 3-4 eindstand.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Wim Smet bij een 3-4 eindstand in het voordeel van Cercle Brugge.

LIVE Gent - Cercle Brugge 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Cercle Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Gent Gele kaart voor B. Godeau Gent
24' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt A. Denkey met assist van C. Vanhoutte Cercle Brugge 0-1
26' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor J. Daland Cercle Brugge
33' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor C. Vanhoutte Cercle Brugge
46' Wissel Cercle Brugge Wissel H. van der Bruggen voor C. Vanhoutte Cercle Brugge
49' Doelpunt Gent Doelpunt H. Cuypers met assist van M. Samoise Gent 1-1
59' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt D. Hotic met assist van A. Denkey Cercle Brugge 1-2
64' Wissel Cercle Brugge Wissel Heitor voor T. Somers Cercle Brugge
66' Gele kaart Gent Gele kaart voor M. Samoise Gent
66' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor H. van der Bruggen Cercle Brugge
68' Doelpunt Gent Doelpunt H. Cuypers met assist van L. Depoitre Gent 2-2
72' Wissel Cercle Brugge Wissel A. Ueda voor L. Torres Cercle Brugge
73' Wissel Gent Wissel A. Hjulsager voor M. Samoise Gent
76' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt D. Hotic met assist van A. Denkey Cercle Brugge 2-3
77' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor D. Hotic Cercle Brugge
77' Doelpunt Gent Doelpunt L. Depoitre met assist van V. Odjidja-Ofoe Gent 3-3
79' Wissel Gent Wissel A. Hanche-Olsen voor B. Godeau Gent
89' Penalty Cercle Brugge Penalty D. Hotic Cercle Brugge 3-4
90' Wissel Gent Wissel E. Owusu voor Hong Hyun-Seok Gent
90' Wissel Gent Wissel M. Fofana voor S. Kums Gent
91' Wissel Cercle Brugge Wissel C. Ravych voor J. Daland Cercle Brugge
95' Gele kaart Gent Gele kaart voor M. Ngadeu Gent
95' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Cercle Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Cercle Brugge
Opstellingen Gent - Cercle Brugge
De opstellingen van Gent en Cercle Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Cercle Brugge zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.