Nabeschouwing Gent - Mechelen (3-0) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Gent het zondag 16 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Mechelen. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Mechelen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Mechelen (3-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Mechelen is onder leiding van scheidsrechter Jan Boterberg geëindigd in een 3-0 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door M. Samoise, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. In de 49e minuut moest B. Verstraete van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Jan Boterberg een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Mechelen verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Gent via een goal van N. Fortuna in de 64e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 72e minuut volgde een derde treffer van Gent, waarmee V. Odjidja-Ofoe zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Boterberg, waardoor Gent dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Gent - Mechelen 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Mechelen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Doelpunt Gent Doelpunt M. Samoise Gent 1-0
40' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor B. Bolingoli Mechelen
45' Gele kaart Gent Gele kaart voor E. Owusu Gent
48' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor A. Da Cruz Mechelen
48' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor S. Walsh Mechelen
49' Rode kaart Mechelen Rode kaart voor B. Verstraete Mechelen
58' Wissel Gent Wissel J. De Sart voor E. Owusu Gent
60' Wissel Mechelen Wissel J. Ngoy voor G. Hairemans Mechelen
64' Doelpunt Gent Doelpunt N. Fortuna Gent 2-0
72' Doelpunt Gent Doelpunt V. Odjidja-Ofoe met assist van Hong Hyun-Seok Gent 3-0
73' Wissel Mechelen Wissel Y. Malede voor A. Da Cruz Mechelen
73' Wissel Mechelen Wissel J. Van Hecke voor B. Bolingoli Mechelen
73' Wissel Mechelen Wissel J. Hernandez voor N. Storm Mechelen
75' Wissel Gent Wissel L. Depoitre voor H. Cuypers Gent
75' Wissel Gent Wissel A. Hjulsager voor S. Kums Gent
76' Wissel Gent Wissel J. P. Hauge voor V. Odjidja-Ofoe Gent
79' Wissel Gent Wissel B. Godeau voor N. Fortuna Gent
82' Wissel Mechelen Wissel S. Oum Gouet voor R. Schoofs Mechelen
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Mechelen
Opstellingen Gent - Mechelen
De opstellingen van Gent en Mechelen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Mechelen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.