Nabeschouwing Gent - RFC Seraing (2-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 23 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Gent het zondag 23 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen RFC Seraing. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - RFC Seraing live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - RFC Seraing (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en RFC Seraing is onder leiding van scheidsrechter Jasper Vergoote geëindigd in een 2-1 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van S. Sissoko zette Gent op een 1-0 voorsprong in de 5e minuut van de wedstrijd. Een benutte penalty van Marius in de 38e minuut zorgde er even later voor dat RFC Seraing weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 84e minuut zette L. Depoitre zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jasper Vergoote, waardoor Gent dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Gent - RFC Seraing 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - RFC Seraing teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Eigen doelpunt Gent Eigen doelpunt S. Sissoko Gent 1-0
38' Penalty RFC Seraing Penalty Marius RFC Seraing 1-1
46' Wissel Gent Wissel A. Hjulsager voor V. Odjidja-Ofoe Gent
46' Wissel Gent Wissel B. Godeau voor Hong Hyun-Seok Gent
46' Wissel Gent Wissel I. Salah voor J. Torunarigha Gent
57' Wissel RFC Seraing Wissel S. Elisor voor Marius RFC Seraing
58' Gele kaart Gent Gele kaart voor S. Marreh Gent
68' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor S. Lahssaini RFC Seraing
70' Wissel RFC Seraing Wissel Sergio Conceicao voor S. Mansoni RFC Seraing
70' Wissel RFC Seraing Wissel L. Abanda voor M. Poaty RFC Seraing
75' Wissel Gent Wissel L. Depoitre voor N. Fortuna Gent
84' Doelpunt Gent Doelpunt L. Depoitre met assist van I. Salah Gent 2-1
88' Wissel RFC Seraing Wissel V. Guillaume voor M. Cachbach RFC Seraing
88' Wissel RFC Seraing Wissel S. Mvoue voor S. Sissoko RFC Seraing
88' Wissel Gent Wissel R. Van den Bergh voor S. Marreh Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - RFC Seraing
Opstellingen Gent - RFC Seraing
De opstellingen van Gent en RFC Seraing zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en RFC Seraing zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.