Nabeschouwing Westerlo - AS Eupen (0-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 28 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Westerlo het zondag 28 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen AS Eupen. De wedstrijd wordt gespeeld in Het Kuipje in Westerlo.

Via de Westerlo - AS Eupen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Westerlo - AS Eupen (0-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Westerlo en AS Eupen is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 0-1 overwinning voor AS Eupen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 84e minuut door I. Nuhu, waarmee AS Eupen met 0-1 de leiding nam. Westerlo kreeg via T. Dierckx in de 92e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Lawrence Visser de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lawrence Visser, waardoor AS Eupen de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Westerlo - AS Eupen 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Westerlo - AS Eupen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Wissel Westerlo Wissel T. Van den Keybus voor J. Bernat Westerlo
39' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor P. Perdichizzi Westerlo
62' Wissel Westerlo Wissel N. Dorgeles voor I. Vetokele Westerlo
67' Wissel Westerlo Wissel R. Neustadter voor L. Van Eenoo Westerlo
68' Wissel Westerlo Wissel H. Akbunar voor L. Foster Westerlo
69' Wissel AS Eupen Wissel S. Soumano voor K. Ndri AS Eupen
75' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor H. Akbunar Westerlo
84' Doelpunt AS Eupen Doelpunt I. Nuhu met assist van S. Peeters AS Eupen 0-1
86' Wissel AS Eupen Wissel T. Magee voor I. Nuhu AS Eupen
92' Penalty gemist Westerlo Penalty gemist T. Dierckx Westerlo
92' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor S. Peeters AS Eupen
Video hoogtepunten en samenvatting Westerlo - AS Eupen
Opstellingen Westerlo - AS Eupen
De opstellingen van Westerlo en AS Eupen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Westerlo gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en AS Eupen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Westerlo - AS Eupen

Westerlo en AS Eupen treffen elkaar in de 6e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Westerlo en AS Eupen in de Jupiler Pro League vond plaats op 26 november 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Westerlo als AS Eupen wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Winst Westerlo 1
Winst AS Eupen 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Westerlo op een 12e positie staat, terwijl we AS Eupen terugvinden op de 17e plaats.