Nabeschouwing Zulte-Waregem - Genk (1-4) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 14 augustus 2022 - 21:00 uur



In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Zulte-Waregem het zondag 14 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Elindus Arena in Waregem.

Via de Zulte-Waregem - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zulte-Waregem - Genk (1-4)

Het Jupiler Pro League duel tussen Zulte-Waregem en Genk is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 1-4 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 9 minuten. B. Heynen maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Genk vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Genk vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Nemeth op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut wist Zulte-Waregem de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via J. Vossen.

Na 44 minuten werd de voorsprong voor Genk vergroot nadat B. Heynen de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 52e minuut wist D. Munoz namens Genk de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lawrence Visser en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Genk.

Wedstrijdstatistieken Zulte-Waregem - Genk
Goals
1
4
Balbezit
55%
45%
Gele kaarten
4
2
Schoten totaal
15
15
Schoten op doel
3
6
Aanvallen
85
116
Gevaarlijke aanvallen
43
43
Passes
444
367
Overtredingen
14
16
Buitenspel
0
3
Corners
4
8
Wissels
8
4
LIVE Zulte-Waregem - Genk 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zulte-Waregem - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Penalty Genk Penalty B. Heynen Genk 0-1
25' Doelpunt Genk Doelpunt A. Nemeth met assist van D. Munoz Genk 0-2
27' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor B. Lopez Zulte-Waregem
43' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt J. Vossen met assist van A. Fadera Zulte-Waregem 1-2
44' Doelpunt Genk Doelpunt B. Heynen Genk 1-3
46' Wissel Zulte-Waregem Wissel N. Miroshi voor J. Vossen Zulte-Waregem
46' Wissel Zulte-Waregem Wissel R. Tsouka voor L. Vigen Zulte-Waregem
48' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor M. Tambedou Zulte-Waregem
52' Doelpunt Genk Doelpunt D. Munoz met assist van M. Tresor Ndayishimiye Genk 1-4
63' Gele kaart Genk Gele kaart voor P. Hrosovsky Genk
65' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor N. Rommens Zulte-Waregem
66' Wissel Genk Wissel N. Castro voor B. El Khannous Genk
66' Wissel Zulte-Waregem Wissel Dani Ramirez voor A. Ciranni Zulte-Waregem
66' Wissel Zulte-Waregem Wissel S. Braem voor J. Dompe Zulte-Waregem
72' Wissel Genk Wissel P. Onuachu voor A. Nemeth Genk
73' Wissel Genk Wissel A. Ouattara Mohammed voor P. Hrosovsky Genk
73' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor A. Sissako Zulte-Waregem
82' Gele kaart Genk Gele kaart voor G. Arteaga Genk
83' Wissel Zulte-Waregem Wissel M. Sangare voor A. Sissako Zulte-Waregem
84' Wissel Genk Wissel M. A. Galarza voor M. Tresor Ndayishimiye Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Zulte-Waregem - Genk
Opstellingen Zulte-Waregem - Genk
De opstellingen van Zulte-Waregem en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zulte-Waregem gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Genk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach M'Baye Leye
Wissels Zulte-Waregem
# Speler Pos.
25 Louis Bostyn K
2 Ravy Tsouka Dozi V
31 Lukas Willen V
26 Novatus Dismas M
10 Mamadou Sangare M
23 Daniel Ramírez Fernández M
34 Stan Braem A
35 Lennert Hallaert A
Voorbeschouwing Zulte-Waregem - Genk

Zulte-Waregem en Genk treffen elkaar in de 4e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zulte-Waregem en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 6 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 43 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 25 keer wist de ploeg van Zulte-Waregem te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Zulte-Waregem. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Zulte-Waregem 8
Winst Genk 25
Gelijkspel 10
Totaal 43

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zulte-Waregem op een 11e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 6e plaats.

Tags
Zulte-Waregem - Genk Opstelling Zulte-Waregem Opstelling Genk Live Zulte-Waregem - Genk Live Zulte-Waregem - Genk kijken Zulte-Waregem - Genk kijken Live Zulte-Waregem - Genk stream Zulte-Waregem - Genk Fox Sports Nabeschouwing Zulte-Waregem - Genk Uitslag Zulte-Waregem - Genk Statistieken Zulte-Waregem - Genk Jupiler Pro League 2022/2023 Zulte-Waregem - Genk wedden Zulte-Waregem - Genk gokken Zulte-Waregem - Genk Unibet