Nabeschouwing Gent - Standard Luik (5-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Vrijdag 29 maart 2024 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Gent het vrijdag 29 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Standard Luik (5-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen geëindigd in een 5-1 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door M. Fernandez-Pardo, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Julien De Sart zorgde ervoor dat Standard Liège op 1-1 kwam te staan in de 28e minuut. In de 53e minuut zette Omri Gandelman zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de voorsprong voor Gent vergroot nadat Pieter Gerkens de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 79e minuut nadat Ismaël Kandouss namens Gent de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 83e minuut en kwam op naam te staan van Gent speler Tarik Tissoudali, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nathan Verboomen en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Gent.

LIVE Gent - Standard Luik 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Gent Doelpunt M. Fernandez-Pardo met assist van Julien De Sart Gent 1-0
28' Eigen doelpunt Standard Liège Eigen doelpunt Julien De Sart Standard Liège 1-1
53' Doelpunt Gent Doelpunt Omri Gandelman met assist van Tarik Tissoudali Gent 2-1
63' Wissel Gent Wissel Noah Fadiga voor Matisse Samoise Gent
68' Wissel Standard Liège Wissel Gilles Dewaele voor L. Noubi Standard Liège
68' Wissel Standard Liège Wissel Seydou Fini voor Moussa Djenepo Standard Liège
71' Gele kaart Gent Gele kaart voor M. Fernandez-Pardo Gent
72' Wissel Gent Wissel Pieter Gerkens voor Hong Hyun-Seok Gent
72' Doelpunt Gent Doelpunt Pieter Gerkens Gent 3-1
72' Wissel Gent Wissel F. Surdez voor M. Fernandez-Pardo Gent
77' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Kelvin Yeboah Standard Liège
77' Gele kaart Gent Gele kaart voor Jordan Torunarigha Gent
79' Doelpunt Gent Doelpunt Ismaël Kandouss met assist van Pieter Gerkens Gent 4-1
83' Doelpunt Gent Doelpunt Tarik Tissoudali met assist van F. Surdez Gent 5-1
85' Wissel Standard Liège Wissel Isaac Price voor Kelvin Yeboah Standard Liège
85' Wissel Standard Liège Wissel C. Çanak voor Marlon Fossey Standard Liège
85' Wissel Standard Liège Wissel Hakim Sahabo voor Steven Alzate Standard Liège
89' Wissel Gent Wissel M. Sonko voor Tarik Tissoudali Gent
90' Wissel Gent Wissel J. Mokio voor Jordan Torunarigha Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Standard Luik
Opstellingen Gent - Standard Luik
De opstellingen van Gent en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.