Nabeschouwing Gent - Westerlo (3-2) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 27 april 2024 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Gent het zaterdag 27 april 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Westerlo. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Westerlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Westerlo (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Westerlo is onder leiding van scheidsrechter Brent Staessens geëindigd in een 3-2 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Westerlo kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Lucas Stassin. Gent kwam in de 19e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Omri Gandelman, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 21e minuut zette M. Fernandez-Pardo zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam.

Na 34 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Nicolas Madsen de 2-2 maakte voor Westerlo. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Gent dat in de 64e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Julien De Sart de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Brent Staessens en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Gent.

LIVE Gent - Westerlo 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Westerlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Westerlo Doelpunt Lucas Stassin met assist van Allahyar Sayyadmanesh Westerlo 0-1
19' Doelpunt Gent Doelpunt Omri Gandelman met assist van Tsuyoshi Watanabe Gent 1-1
21' Doelpunt Gent Doelpunt M. Fernandez-Pardo Gent 2-1
34' Doelpunt Westerlo Doelpunt Nicolas Madsen met assist van T. Rommens Westerlo 2-2
54' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Doğucan Haspolat Westerlo
54' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Lucas Stassin Westerlo
60' Wissel Gent Wissel Noah Fadiga voor Matisse Samoise Gent
60' Wissel Gent Wissel Pieter Gerkens voor Hong Hyun-Seok Gent
60' Wissel Gent Wissel Julien De Sart voor Sven Kums   Gent
64' Doelpunt Gent Doelpunt Julien De Sart met assist van Omri Gandelman Gent 3-2
65' Wissel Westerlo Wissel G. Yow voor J. Alcócer Westerlo
70' Wissel Westerlo Wissel M. Frigan voor Lucas Stassin Westerlo
70' Wissel Westerlo Wissel Kyan Vaesen voor Allahyar Sayyadmanesh Westerlo
74' Gele kaart Gent Gele kaart voor Stefan Mitrovic Gent
80' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor R. Tagir Westerlo
82' Wissel Westerlo Wissel R. Vermant voor Doğucan Haspolat Westerlo
84' Gele kaart Gent Gele kaart voor Jordan Torunarigha Gent
88' Wissel Gent Wissel F. Surdez voor M. Fernandez-Pardo Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Westerlo
Opstellingen Gent - Westerlo
De opstellingen van Gent en Westerlo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Westerlo zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.