Nabeschouwing Mechelen - Gent (2-4) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 4 mei 2024 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Mechelen het zaterdag 4 mei 2024 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS-stadion Achter de Kazerne in Mechelen.

Via de Mechelen - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mechelen - Gent (2-4)

Het Jupiler Pro League duel tussen Mechelen en Gent is onder leiding van scheidsrechter Jan Boterberg geëindigd in een 2-4 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Geoffry Hairemans, waarmee Mechelen met 1-0 de leiding nam. Gent kwam in de 25e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Fernandez-Pardo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 32e minuut zette Islam Slimani zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Mechelen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 42 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Stefan Mitrovic de 2-2 maakte voor Gent. Gent leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 49 minuten op voorsprong na een goal van Tarik Tissoudali: 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 86e minuut en kwam op naam te staan van Gent speler Andrew Hjulsager , die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jan Boterberg bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Gent.

LIVE Mechelen - Gent 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mechelen - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Wissel Mechelen Wissel Islam Slimani voor Norman Bassette Mechelen
19' Doelpunt Mechelen Doelpunt Geoffry Hairemans met assist van Kerim Mrabti Mechelen 1-0
25' Doelpunt Gent Doelpunt M. Fernandez-Pardo met assist van Tarik Tissoudali Gent 1-1
31' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor Sandy Walsh  Mechelen
32' Doelpunt Mechelen Doelpunt Islam Slimani met assist van Kerim Mrabti Mechelen 2-1
41' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor Daam Foulon Mechelen
42' Doelpunt Gent Doelpunt Stefan Mitrovic Gent 2-2
49' Doelpunt Gent Doelpunt Tarik Tissoudali met assist van Julien De Sart Gent 2-3
46' Wissel Gent Wissel Núrio Fortuna voor Archie Brown Gent
46' Wissel Gent Wissel Pieter Gerkens voor M. Fernandez-Pardo Gent
69' Wissel Mechelen Wissel Bilal Bafdili voor Nikola Storm Mechelen
69' Wissel Mechelen Wissel Patrick Pflücke voor Geoffry Hairemans Mechelen
83' Wissel Gent Wissel Andrew Hjulsager  voor Hong Hyun-Seok Gent
85' Wissel Mechelen Wissel Boli Bolingoli voor Sandy Walsh  Mechelen
85' Wissel Mechelen Wissel Lion Lauberbach voor Daam Foulon Mechelen
86' Doelpunt Gent Doelpunt Andrew Hjulsager  met assist van Pieter Gerkens Gent 2-4
93' Wissel Gent Wissel Laurent Depoitre voor Tarik Tissoudali Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Mechelen - Gent
Opstellingen Mechelen - Gent
De opstellingen van Mechelen en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mechelen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Gent zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.