Nabeschouwing AZ - PEC Zwolle (4-1) || KNVB Beker 2017/2018

Woensdag 31 januari 2018 - 18:30 uur

In de KNVB Beker 2017/2018 neemt AZ het woensdag 31 januari 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - PEC Zwolle (4-1)

Het KNVB Beker duel tussen AZ en PEC Zwolle is geëindigd in een 4-1 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door W. Weghorst, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. PEC Zwolle kwam in de 32e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van W. Marinus, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 39e minuut zette G. Til zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam.

In de 54e minuut werd D. Boer van PEC Zwolle met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor PEC Zwolle het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 60 minuten werd de voorsprong voor AZ vergroot nadat O. Idrissi de 3-1 wist te scoren. In de 72e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het W. Weghorst die namens AZ het net wist te raken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van AZ.

LIVE AZ - PEC Zwolle 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt AZ Doelpunt W. Weghorst met assist van S. Wuytens AZ 1-0
23' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Y. Mokhtar PEC Zwolle
32' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt W. Marinus met assist van Y. Namli PEC Zwolle 1-1
39' Doelpunt AZ Doelpunt G. Til AZ 2-1
54' Rode kaart PEC Zwolle Rode kaart voor D. Boer PEC Zwolle
57' Wissel PEC Zwolle Wissel M. van der Hart voor T. Ondaan PEC Zwolle
60' Doelpunt AZ Doelpunt O. Idrissi met assist van W. Weghorst AZ 3-1
70' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor O. Idrissi AZ
72' Doelpunt AZ Doelpunt W. Weghorst met assist van P. Hatzidiakos AZ 4-1
72' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Nijland voor Y. Namli PEC Zwolle
76' Wissel AZ Wissel O. Mihalik voor A. Jahanbakhsh AZ
76' Wissel AZ Wissel J. van Overeem voor G. Til AZ
79' Wissel PEC Zwolle Wissel E. Israelsson voor Y. Mokhtar PEC Zwolle