Nabeschouwing PSV - RKC Waalwijk (2-3) (na verlenging) || KNVB Beker 2018/2019

Dinsdag 30 oktober 2018 - 18:30 uur

In de KNVB Beker 2018/2019 neemt PSV het dinsdag 30 oktober 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk.

Via de PSV - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - RKC Waalwijk (2-3) (na verlenging)

Het KNVB Beker duel tussen PSV en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 2-3 overwinning voor RKC Waalwijk. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het RKC Waalwijk dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. PSV kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van É. Gutiérrez. RKC Waalwijk kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van I. van Weert, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette Mauro Júnior zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee PSV de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen D. Maatsen in de 90e minuut de 2-2 maakte namens RKC Waalwijk. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk RKC Waalwijk dat in de 109e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. Maatsen de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Martin van den Kerkhof af en was het RKC Waalwijk die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-3 overwinning.

LIVE PSV - RKC Waalwijk 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt PSV Doelpunt É. Gutiérrez met assist van C. Gakpo PSV 1-0
14' Gele kaart PSV Gele kaart voor PSV
29' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt I. van Weert met assist van D. Seys RKC Waalwijk 1-1
63' Wissel PSV Wissel D. Malen voor B. Ramselaar PSV
67' Wissel PSV Wissel R. Lundqvist voor C. Gakpo PSV
70' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor K. Vermeulen RKC Waalwijk
73' Wissel RKC Waalwijk Wissel A. Tahiri voor E. Hansson RKC Waalwijk
76' Doelpunt PSV Doelpunt Mauro Júnior PSV 2-1
81' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Bakari voor D. Seys RKC Waalwijk
81' Wissel RKC Waalwijk Wissel E. Walian voor J. Koenraad RKC Waalwijk
90' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt D. Maatsen RKC Waalwijk 2-2
98' Wissel PSV Wissel H. Lozano voor Mauro Júnior PSV
100' Wissel PSV Wissel A. Obispo voor T. Sainsbury PSV
101' Wissel RKC Waalwijk Wissel H. Mulder voor K. Vermeulen RKC Waalwijk
104' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor A. Tahiri RKC Waalwijk
109' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt D. Maatsen met assist van S. Bakari RKC Waalwijk 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - RKC Waalwijk
Opstellingen PSV - RKC Waalwijk
De opstellingen van PSV en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.