Nabeschouwing AFC - ODIN '59 (3-3) (2-4 na strafschoppen) || KNVB Beker 2019/2020

Woensdag 30 oktober 2019 - 19:45 uur

In de KNVB Beker 2019/2020 neemt AFC het woensdag 30 oktober 2019 om 19:45 uur in eigen huis op tegen ODIN '59. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam.

Via de AFC - ODIN '59 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AFC - ODIN '59 (3-3) (2-4 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen AFC en ODIN '59 is onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal geëindigd in een overwinning voor ODIN '59. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 3-3 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek ODIN '59 het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 2-4 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. ODIN '59 kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van T. de Vries. AFC kwam in de 28e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Y. Teijsse, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 29e minuut zette Y. Teijsse zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AFC de leiding in de wedstrijd nam.

Na 70 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Willemse de 2-2 maakte voor ODIN '59. ODIN '59 leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 84 minuten op voorsprong na een goal van S. Brandsma: 2-3. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 3-3 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor AFC. In de 92e minuut was het K. Teijsse die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 2-4 score in het voordeel van ODIN '59, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE AFC - ODIN '59 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AFC - ODIN '59 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt ODIN '59 Doelpunt T. de Vries ODIN '59 0-1
28' Doelpunt AFC Doelpunt Y. Teijsse AFC 1-1
29' Doelpunt AFC Doelpunt Y. Teijsse AFC 2-1
53' Gele kaart AFC Gele kaart voor J. Kulhan AFC
53' Gele kaart AFC Gele kaart voor AFC
68' Wissel ODIN '59 Wissel M. Willemse voor J. J. Halman ODIN '59
70' Doelpunt ODIN '59 Doelpunt M. Willemse ODIN '59 2-2
77' Gele kaart ODIN '59 Gele kaart voor D. Mijnders ODIN '59
84' Doelpunt ODIN '59 Doelpunt S. Brandsma ODIN '59 2-3
87' Wissel ODIN '59 Wissel M. Cremers voor S. Brandsma ODIN '59
89' Wissel AFC Wissel S. Nijpels voor N. van der Velden AFC
92' Doelpunt AFC Doelpunt K. Teijsse AFC 3-3
96' Wissel AFC Wissel D. Ascencion voor F. Belarbi AFC
97' Wissel AFC Wissel C. Claver voor T. van den Houten AFC
101' Wissel ODIN '59 Wissel J. Dikker voor D. Mijnders ODIN '59
1' Penalty gescoord in shootout AFC Penalty gescoord in shootout AFC 1-0
1' Penalty gescoord in shootout ODIN '59 Penalty gescoord in shootout ODIN '59 1-1
2' Penalty gescoord in shootout AFC Penalty gescoord in shootout AFC 2-1
2' Penalty gescoord in shootout ODIN '59 Penalty gescoord in shootout ODIN '59 2-2
3' Penalty gemist in shootout AFC Penalty gemist in shootout AFC
3' Penalty gescoord in shootout ODIN '59 Penalty gescoord in shootout ODIN '59 2-3
4' Penalty gemist in shootout AFC Penalty gemist in shootout AFC
Video hoogtepunten en samenvatting AFC - ODIN '59
Opstellingen AFC - ODIN '59
De opstellingen van AFC en ODIN '59 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.