Nabeschouwing Excelsior - NEC (4-2) (na verlenging) || KNVB Beker 2019/2020

Dinsdag 29 oktober 2019 - 19:45 uur

In de KNVB Beker 2019/2020 neemt Excelsior het dinsdag 29 oktober 2019 om 19:45 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - NEC (4-2) (na verlenging)

Het KNVB Beker duel tussen Excelsior en NEC is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 4-2 overwinning voor Excelsior. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 3-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Excelsior dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. NEC kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van A. Musaba. Excelsior kwam in de 51e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Oude Kotte, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette A. Musaba zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee NEC de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen T. Verhaar in de 88e minuut de 2-2 maakte namens Excelsior. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 3-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Excelsior leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 105 minuten op voorsprong na een goal van T. Oude Kotte: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 106e minuut en kwam op naam te staan van Excelsior speler T. Verhaar, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Edwin van de Graaf af en was het Excelsior die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 4-2 overwinning.

LIVE Excelsior - NEC 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt NEC Doelpunt A. Musaba NEC 0-1
35' Wissel NEC Wissel R. van Eijden voor J. Kvida NEC
46' Wissel Excelsior Wissel E. Omarsson voor J. Zwarts Excelsior
51' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Oude Kotte met assist van D. Haspolat Excelsior 1-1
54' Gele kaart NEC Gele kaart voor F. Sturing NEC
65' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor E. Omarsson Excelsior
66' Doelpunt NEC Doelpunt A. Musaba met assist van Z. Flemming NEC 1-2
67' Wissel NEC Wissel A. Sellouf voor J. Okita NEC
76' Wissel Excelsior Wissel T. Verhaar voor A. Mendes Moreira Excelsior
78' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor L. Bruins Excelsior
86' Wissel NEC Wissel R. Wolters voor A. Musaba NEC
88' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Verhaar met assist van J. Fortes Excelsior 2-2
104' Gele kaart NEC Gele kaart voor R. van Eijden NEC
105' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Oude Kotte met assist van T. Verhaar Excelsior 3-2
105' Wissel Excelsior Wissel R. van der Meer voor T. Oude Kotte Excelsior
105' Wissel NEC Wissel O. ter Haar Romeny voor T. Overtoom NEC
106' Doelpunt Excelsior Doelpunt T. Verhaar met assist van E. Omarsson Excelsior 4-2
109' Wissel Excelsior Wissel A. Valpoort voor S. Meijer Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - NEC
Opstellingen Excelsior - NEC
De opstellingen van Excelsior en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Excelsior - NEC

Excelsior en NEC spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en NEC in de KNVB Beker vond plaats op 25 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 3 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Excelsior. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.