Nabeschouwing Vitesse - Ajax (0-3) || KNVB Beker 2019/2020

Woensdag 12 februari 2020 - 20:45 uur

In de KNVB Beker 2019/2020 neemt Vitesse het woensdag 12 februari 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - Ajax (0-3)

Het KNVB Beker duel tussen Vitesse en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 0-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door R. Babel, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 76e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Gravenberch op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Ajax vervolgens op 0-3. Het was D. Tadic die vanaf 11 meter wist te scoren in de 83e minuut.

In de 84e minuut moest Vitesse verder met een man minder, nadat T. Matavz een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis, waardoor Ajax een 0-3 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Vitesse - Ajax 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Ajax Gele kaart voor R. Babel Ajax
22' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor T. Matavz Vitesse
32' Doelpunt Ajax Doelpunt R. Babel met assist van L. Traore Ajax 0-1
39' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. van de Beek Ajax
39' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Ajax
69' Gele kaart Ajax Gele kaart voor C. Eiting Ajax
76' Doelpunt Ajax Doelpunt R. Gravenberch met assist van N. Tagliafico Ajax 0-2
77' Wissel Ajax Wissel D. Blind voor R. Gravenberch Ajax
79' Wissel Vitesse Wissel J. Grot voor M. Clark Vitesse
80' Wissel Ajax Wissel H. Ziyech voor L. Traore Ajax
83' Penalty Ajax Penalty D. Tadic Ajax 0-3
84' Tweede gele kaart Vitesse Tweede gele kaart voor T. Matavz Vitesse
87' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor R. Babel Ajax
88' Wissel Vitesse Wissel P. Vroegh voor O. Tannane Vitesse
91' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor B. Linssen Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - Ajax
Opstellingen Vitesse - Ajax
De opstellingen van Vitesse en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.