Nabeschouwing AZ - Ajax (0-1) || KNVB Beker 2020/2021

Woensdag 20 januari 2021 - 21:00 uur

AZ - Ajax

In de KNVB Beker 2020/2021 neemt AZ het woensdag 20 januari 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Ajax (0-1)

Het KNVB Beker duel tussen AZ en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 0-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door Z. Labyad, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Ajax.

LIVE AZ - Ajax 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Doelpunt Ajax Doelpunt Z. Labyad Ajax 0-1
41' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Rensch Ajax
46' Wissel AZ Wissel B. Martins Indi voor J. Clasie AZ
46' Wissel Ajax Wissel S. Haller voor D. Neres Ajax
61' Wissel AZ Wissel J. Karlsson voor Z. Aboukhlal AZ
61' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor J. Ekkelenkamp Ajax
61' Wissel Ajax Wissel J. Timber voor D. Rensch Ajax
62' Wissel AZ Wissel Y. Sugawara voor P. Chatzidiakos AZ
69' Gele kaart AZ Gele kaart voor A. Gudmundsson AZ
75' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
79' Wissel Ajax Wissel D. Tadic voor Z. Labyad Ajax
80' Wissel AZ Wissel H. Evjen voor A. Gudmundsson AZ
84' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Klaassen Ajax
93' Gele kaart Ajax Gele kaart voor R. Gravenberch Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Ajax
Opstellingen AZ - Ajax
De opstellingen van AZ en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Pascal Jansen
Voorbeschouwing AZ - Ajax

AZ en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Ajax in de KNVB Beker vond plaats op 27 maart 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel AZ als Ajax wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.