Nabeschouwing NEC - Fortuna Sittard (3-2) (na verlenging) || KNVB Beker 2020/2021

Donderdag 21 januari 2021 - 18:45 uur

In de KNVB Beker 2020/2021 neemt NEC het donderdag 21 januari 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Fortuna Sittard (3-2) (na verlenging)

Het KNVB Beker duel tussen NEC en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 3-2 overwinning voor NEC. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het NEC dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 60e minuut door Z. Flemming, waarmee Fortuna Sittard met 0-1 de leiding nam. NEC kwam in de 64e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Janga, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Vlak voor tijd werd de stand 2-1 doordat J. Bruijn van NEC een penalty wist te benutten in de 97e minuut.

Na 102 minuten werd de voorsprong voor NEC vergroot nadat T. Beekman de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Fortuna Sittard dat in de 103e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Z. Flemming de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Kevin Blom af en was het NEC die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-2 overwinning.

LIVE NEC - Fortuna Sittard 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

49' Wissel Fortuna Sittard Wissel G. Cox voor B. Rienstra Fortuna Sittard
57' Wissel NEC Wissel T. Beekman voor M. de Wolf NEC
57' Wissel NEC Wissel J. Okita voor E. Tavsan NEC
58' Wissel Fortuna Sittard Wissel Z. Flemming voor S. Moutoussamy Fortuna Sittard
58' Wissel Fortuna Sittard Wissel M. Seuntjens voor L. Semedo Fortuna Sittard
60' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Z. Flemming Fortuna Sittard 0-1
64' Doelpunt NEC Doelpunt R. Janga met assist van S. El Karouani NEC 1-1
72' Wissel NEC Wissel E. Barreto voor D. Proper NEC
84' Wissel Fortuna Sittard Wissel M. Tirpan voor J. Smeets Fortuna Sittard
97' Penalty NEC Penalty J. Bruijn NEC 2-1
101' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Kastrati voor E. Hansson Fortuna Sittard
102' Doelpunt NEC Doelpunt T. Beekman NEC 3-1
103' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Z. Flemming met assist van T. Tekie Fortuna Sittard 3-2
115' Wissel NEC Wissel K. Bukusu voor J. Bruijn NEC
118' Wissel NEC Wissel A. Fase voor R. Janga NEC
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Fortuna Sittard
Opstellingen NEC - Fortuna Sittard
De opstellingen van NEC en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Rogier Meijer
Coach Sjors Ultee
Voorbeschouwing NEC - Fortuna Sittard

NEC en Fortuna Sittard spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en Fortuna Sittard in de KNVB Beker vond plaats op 1 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fortuna Sittard. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel NEC als Fortuna Sittard wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.