Nabeschouwing RKC Waalwijk - SC Cambuur (2-2) (3-5 na strafschoppen) || KNVB Beker 2020/2021

Woensdag 28 oktober 2020 - 19:45 uur

In de KNVB Beker 2020/2021 neemt RKC Waalwijk het woensdag 28 oktober 2020 om 19:45 uur in eigen huis op tegen SC Cambuur. De wedstrijd wordt gespeeld in Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Via de RKC Waalwijk - SC Cambuur live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RKC Waalwijk - SC Cambuur (2-2) (3-5 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen RKC Waalwijk en SC Cambuur is onder leiding van scheidsrechter Richard Martens geëindigd in een overwinning voor SC Cambuur. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek SC Cambuur het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-5 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door M. Pouwels, waarmee SC Cambuur met 0-1 de leiding nam. SC Cambuur vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Jacobs op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 85e minuut wist RKC Waalwijk de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via L. Daneels. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor RKC Waalwijk nadat J. Gaari in de 94e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-5 score in het voordeel van SC Cambuur, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE RKC Waalwijk - SC Cambuur 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RKC Waalwijk - SC Cambuur teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt M. Pouwels met assist van J. Antonia SC Cambuur 0-1
41' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt J. Jacobs met assist van J. Antonia SC Cambuur 0-2
46' Wissel SC Cambuur Wissel D. Sambissa voor J. Antonia SC Cambuur
56' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor A. Bangura SC Cambuur
58' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Daneels voor O. John RKC Waalwijk
59' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Nieuwpoort voor A. Touba RKC Waalwijk
65' Wissel RKC Waalwijk Wissel C. Ngonge voor T. Lutonda RKC Waalwijk
66' Wissel RKC Waalwijk Wissel P. Quasten voor M. El Haddouti RKC Waalwijk
72' Wissel SC Cambuur Wissel M. Hoedemakers voor J. Jacobs SC Cambuur
74' Wissel RKC Waalwijk Wissel A. Tahiri voor S. Augustijns RKC Waalwijk
79' Wissel SC Cambuur Wissel D. Smit voor A. Bangura SC Cambuur
82' Wissel SC Cambuur Wissel D. Ladan voor M. Pouwels SC Cambuur
84' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor M. Paulissen SC Cambuur
85' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt L. Daneels RKC Waalwijk 1-2
90' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor L. Nieuwpoort RKC Waalwijk
91' Wissel SC Cambuur Wissel S. Deuling voor D. Ladan SC Cambuur
94' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt J. Gaari RKC Waalwijk 2-2
106' Wissel SC Cambuur Wissel M. Gootjes voor J. Ter Heide SC Cambuur
110' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor S. Deuling SC Cambuur
119' Wissel RKC Waalwijk Wissel V. Damascan voor R. van der Venne RKC Waalwijk
1' Penalty gescoord in shootout SC Cambuur Penalty gescoord in shootout M. Gootjes SC Cambuur 0-1
1' Penalty gescoord in shootout RKC Waalwijk Penalty gescoord in shootout A. Tahiri RKC Waalwijk 1-1
2' Penalty gescoord in shootout SC Cambuur Penalty gescoord in shootout M. Hoedemakers SC Cambuur 1-2
2' Penalty gemist in shootout RKC Waalwijk Penalty gemist in shootout M. Meulensteen RKC Waalwijk
3' Penalty gescoord in shootout SC Cambuur Penalty gescoord in shootout M. Paulissen SC Cambuur 1-3
3' Penalty gescoord in shootout RKC Waalwijk Penalty gescoord in shootout V. Damascan RKC Waalwijk 2-3
4' Penalty gescoord in shootout SC Cambuur Penalty gescoord in shootout S. Nieuwpoort SC Cambuur 2-4
4' Penalty gescoord in shootout RKC Waalwijk Penalty gescoord in shootout A. Azhil RKC Waalwijk 3-4
5' Penalty gescoord in shootout SC Cambuur Penalty gescoord in shootout R. Maulun SC Cambuur 3-5
Video hoogtepunten en samenvatting RKC Waalwijk - SC Cambuur
Opstellingen RKC Waalwijk - SC Cambuur
De opstellingen van RKC Waalwijk en SC Cambuur zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RKC Waalwijk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Cambuur zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.