Nabeschouwing SC Heerenveen - Feyenoord (4-3) || KNVB Beker 2020/2021

Woensdag 17 februari 2021 - 18:45 uur

In de KNVB Beker 2020/2021 neemt SC Heerenveen het woensdag 17 februari 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Feyenoord (4-3)

Het KNVB Beker duel tussen SC Heerenveen en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder geëindigd in een 4-3 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door R. Kaib, waarmee SC Heerenveen met 1-0 de leiding nam. Feyenoord kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Linssen, die daarmee de stand op 1-1 zette. Een penalty in de 53e minuut was de ideale kans voor SC Heerenveen om te scoren. J. Veerman was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de 57e minuut was het Feyenoord dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van S. Berghuis. Na 61 minuten werd de voorsprong voor Feyenoord vergroot nadat L. Geertruida de 1-3 wist te scoren. Na 66 minuten kon S. Berghuis van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Feyenoord het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken. Het lukte SC Heerenveen na 81 minuten om de achterstand te verkleinen, nadat B. Nygren de 2-3 wist te scoren. Even later in de 86e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het B. Nygren van SC Heerenveen die tekende voor de 3-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door S. de Jong van SC Heerenveen die daarmee in de 88e minuut de eindstand bepaalde: 4-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Siemen Mulder bij een 4-3 eindstand in het voordeel van SC Heerenveen.

LIVE SC Heerenveen - Feyenoord 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt R. Kaib met assist van M. van Bergen SC Heerenveen 1-0
27' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor S. Berghuis Feyenoord
44' VAR: Afgekeurd doelpunt H. Veerman Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel H. Veerman SC Heerenveen
47' Doelpunt Feyenoord Doelpunt B. Linssen met assist van J. Toornstra Feyenoord 1-1
53' Penalty gemist SC Heerenveen Penalty gemist J. Veerman SC Heerenveen
56' Wissel SC Heerenveen Wissel S. Floranus voor J. P. van Hecke SC Heerenveen
57' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Berghuis met assist van B. Linssen Feyenoord 1-2
60' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor J. Veerman SC Heerenveen
61' Doelpunt Feyenoord Doelpunt L. Geertruida met assist van M. Senesi Feyenoord 1-3
65' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor B. Linssen Feyenoord
65' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Schone voor R. Kongolo SC Heerenveen
66' Tweede gele kaart Feyenoord Tweede gele kaart voor S. Berghuis Feyenoord
71' Wissel SC Heerenveen Wissel B. Nygren voor T. Halilovic SC Heerenveen
79' Wissel Feyenoord Wissel N. Jorgensen voor B. Linssen Feyenoord
79' Wissel Feyenoord Wissel R. Haps voor L. Sinisterra Feyenoord
81' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt B. Nygren SC Heerenveen 2-3
82' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor R. Haps Feyenoord
84' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor L. Fer Feyenoord
86' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt B. Nygren met assist van S. Floranus SC Heerenveen 3-3
88' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. de Jong met assist van B. Nygren SC Heerenveen 4-3
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Feyenoord
Opstellingen SC Heerenveen - Feyenoord
De opstellingen van SC Heerenveen en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Johnny Jansen
Voorbeschouwing SC Heerenveen - Feyenoord

SC Heerenveen en Feyenoord spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Siemen Mulder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en Feyenoord in de KNVB Beker vond plaats op 13 februari 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 3 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel SC Heerenveen als Feyenoord wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.