Nabeschouwing FC Twente - Feyenoord (2-1) (na verlenging) || KNVB Beker 2021/2022

Woensdag 15 december 2021 - 18:00 uur

In de KNVB Beker 2021/2022 neemt FC Twente het woensdag 15 december 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Feyenoord (2-1) (na verlenging)

Het KNVB Beker duel tussen FC Twente en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Twente. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het FC Twente dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door C. Dessers, waarmee Feyenoord met 0-1 de leiding nam. FC Twente kwam in de 79e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Troupee, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. In de 114e minuut zette M. Ugalde zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Twente de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Serdar Gözübüyük af en was het FC Twente die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-1 overwinning.

LIVE FC Twente - Feyenoord 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel FC Twente Wissel D. Limnios voor D. Rots FC Twente
46' Wissel Feyenoord Wissel M. Pedersen voor G. Trauner Feyenoord
47' Doelpunt Feyenoord Doelpunt C. Dessers Feyenoord 0-1
55' Wissel FC Twente Wissel J. Pleguezuelo voor M. Hilgers FC Twente
55' Wissel FC Twente Wissel J. Bosch voor M. Sadilek FC Twente
61' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor R. van Wolfswinkel FC Twente
76' Wissel Feyenoord Wissel R. Nelson voor A. Jahanbakhsh Feyenoord
77' Wissel FC Twente Wissel V. Cerny voor V. Misidjan FC Twente
79' Doelpunt FC Twente Doelpunt G. Troupee FC Twente 1-1
85' Wissel Feyenoord Wissel J. Toornstra voor G. Til Feyenoord
97' Wissel Feyenoord Wissel B. Linssen voor L. Sinisterra Feyenoord
101' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor M. Vlap FC Twente
114' Doelpunt FC Twente Doelpunt M. Ugalde met assist van D. Cleonise FC Twente 2-1
115' Wissel Feyenoord Wissel M. Diemers voor O. Kokcu Feyenoord
115' Wissel Feyenoord Wissel N. Bannis voor M. Senesi Feyenoord
118' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Propper FC Twente
119' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor J. Oosterwolde FC Twente
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Feyenoord
Opstellingen FC Twente - Feyenoord
De opstellingen van FC Twente en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Twente - Feyenoord

FC Twente en Feyenoord spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Feyenoord in de KNVB Beker vond plaats op 24 maart 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 1 keer wist de ploeg van FC Twente te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Twente. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.