Nabeschouwing Vitesse - Sparta Rotterdam (2-1) || KNVB Beker 2021/2022

Woensdag 15 december 2021 - 18:00 uur

In de KNVB Beker 2021/2022 neemt Vitesse het woensdag 15 december 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - Sparta Rotterdam (2-1)

Het KNVB Beker duel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam is onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink geëindigd in een 2-1 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 33 minuten. V. van Crooij maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sparta Rotterdam vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Vitesse kwam in de 42e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Frederiksen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 80e minuut zette N. Frederiksen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Vitesse de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rob Dieperink, waardoor Vitesse een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Vitesse - Sparta Rotterdam 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor A. Auassar Sparta Rotterdam
24' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Wittek Vitesse
32' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor R. Bazoer Vitesse
33' Penalty Sparta Rotterdam Penalty V. van Crooij Sparta Rotterdam 0-1
39' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor R. Yapi Vitesse
41' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor D. Abels Sparta Rotterdam
42' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Frederiksen Vitesse 1-1
46' Wissel Vitesse Wissel D. Huisman voor R. Bazoer Vitesse
47' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Bero Vitesse
50' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor D. Huisman Vitesse
63' Wissel Vitesse Wissel S. Tronstad voor Y. Gboho Vitesse
63' Wissel Vitesse Wissel A. Oroz voor R. Yapi Vitesse
73' Wissel Sparta Rotterdam Wissel A. Madi voor M. Engels Sparta Rotterdam
73' Wissel Sparta Rotterdam Wissel E. Emegha voor S. Mijnans Sparta Rotterdam
73' Wissel Sparta Rotterdam Wissel L. Thy voor V. van Crooij Sparta Rotterdam
80' Doelpunt Vitesse Doelpunt N. Frederiksen met assist van M. Wittek Vitesse 2-1
82' Wissel Vitesse Wissel T. Hájek voor L. Openda Vitesse
82' Wissel Sparta Rotterdam Wissel M. Pinto voor A. Meijers Sparta Rotterdam
82' Wissel Sparta Rotterdam Wissel T. Beugelsdijk voor A. Auassar Sparta Rotterdam
90' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor N. Frederiksen Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - Sparta Rotterdam
Opstellingen Vitesse - Sparta Rotterdam
De opstellingen van Vitesse en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.