Nabeschouwing AFC - PEC Zwolle (1-0) || KNVB Beker 2023/2024

Woensdag 1 november 2023 - 20:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt AFC het woensdag 1 november 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam.

Via de AFC - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AFC - PEC Zwolle (1-0)

Het KNVB Beker duel tussen AFC en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal geëindigd in een 1-0 overwinning voor AFC. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 86e minuut door Wessel Been, waarmee AFC met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name PEC Zwolle dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jesse Rozendal, waardoor AFC de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE AFC - PEC Zwolle 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AFC - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Wissel AFC Wissel Julian van der Greft voor Splinter de Mooij AFC
38' Wissel PEC Zwolle Wissel Damian van der Haar voor Lennart Czyborra PEC Zwolle
38' Wissel PEC Zwolle Wissel Nico Serrano voor Lennart Thy PEC Zwolle
57' Gele kaart AFC Gele kaart voor Tim Linthorst AFC
66' Wissel AFC Wissel Raily Ignacio voor Oussama Siali AFC
66' Wissel AFC Wissel Oluwasegun Owobowale voor Matthijs Jesse AFC
82' Wissel PEC Zwolle Wissel Anselmo García MacNulty voor Eliano Reijnders PEC Zwolle
82' Wissel PEC Zwolle Wissel Dean Huiberts voor Odysseus Velanas PEC Zwolle
86' Wissel AFC Wissel Wessel Been voor Noa Benninga AFC
86' Doelpunt AFC Doelpunt Wessel Been met assist van Julian van der Greft AFC 1-0
92' Gele kaart AFC Gele kaart voor Gladwin Curiel AFC
Video hoogtepunten en samenvatting AFC - PEC Zwolle
Opstellingen AFC - PEC Zwolle
De opstellingen van AFC en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AFC gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Benno Nihom
Formatie 4-1-4-1
Coach Johnny Jansen
Voorbeschouwing AFC - PEC Zwolle

AFC en PEC Zwolle spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AFC en PEC Zwolle elkaar treffen in de KNVB Beker.