Nabeschouwing AZ - Quick Boys (3-3) (4-2 na strafschoppen) || KNVB Beker 2023/2024

Dinsdag 16 januari 2024 - 21:00 uur

In de KNVB Beker 2023/2024 neemt AZ het dinsdag 16 januari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Quick Boys. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Quick Boys live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Quick Boys (3-3) (4-2 na strafschoppen)

Het KNVB Beker duel tussen AZ en Quick Boys is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een overwinning voor AZ. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek AZ het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-2 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 59e minuut door Nigel Ogidi Nwankwo, waarmee Quick Boys met 0-1 de leiding nam. AZ kwam in de 70e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Dani de Wit, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette Ernest Poku zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Leonard de Beste in de 97e minuut de 2-2 maakte namens Quick Boys. AZ leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 97 minuten op voorsprong na een goal van Myron van Brederode : 3-2. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Quick Boys. In de 113e minuut was het Sem van Duijn die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-2 score in het voordeel van AZ, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE AZ - Quick Boys 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Quick Boys teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Quick Boys Gele kaart voor Jesse Reinders Quick Boys
28' Gele kaart Quick Boys Gele kaart voor Ivailo Staal Quick Boys
43' Wissel AZ Wissel Gonçalo Esteves voor Maxim Dekker AZ
56' Wissel AZ Wissel Myron van Brederode  voor Ruben van Bommel AZ
56' Wissel AZ Wissel Ernest Poku voor Mayckel Lahdo AZ
59' Doelpunt Quick Boys Doelpunt Nigel Ogidi Nwankwo met assist van Jason Meerstadt Quick Boys 0-1
70' Doelpunt AZ Doelpunt Dani de Wit met assist van Bruno Martins Indi  AZ 1-1
71' Wissel Quick Boys Wissel Jan-Willem Kamp voor Ivailo Staal Quick Boys
71' Wissel Quick Boys Wissel Leonard de Beste voor Nick Broekhuizen Quick Boys
72' Doelpunt AZ Doelpunt Ernest Poku met assist van Gonçalo Esteves AZ 2-1
81' Wissel AZ Wissel Alexandre Penetra voor Riechedly Bazoer AZ
82' Wissel Quick Boys Wissel Levi van Duijn voor Jason Meerstadt Quick Boys
82' Wissel Quick Boys Wissel Danny van den Meiracker voor Chima Bosman Quick Boys
88' Wissel Quick Boys Wissel Bram Franken voor Jesse Reinders Quick Boys
97' Doelpunt Quick Boys Doelpunt Leonard de Beste met assist van Bram Franken Quick Boys 2-2
92' Gele kaart AZ Gele kaart voor Vangelis Pavlidis AZ
97' Doelpunt AZ Doelpunt Myron van Brederode  met assist van Alexandre Penetra AZ 3-2
104' VAR: Afgekeurd doelpunt Dani de Wit Afgekeurd doelpunt Dani de Wit AZ
105' Gele kaart Quick Boys Gele kaart voor Danny van den Meiracker Quick Boys
113' Doelpunt Quick Boys Doelpunt Sem van Duijn met assist van Danny van den Meiracker Quick Boys 3-3
115' Wissel Quick Boys Wissel Mees van Tol voor Sem van Duijn Quick Boys
123' Gele kaart Quick Boys Gele kaart voor Bram Franken Quick Boys
121' Wissel AZ Wissel Jens Odgaard voor Tiago Dantas  AZ
121' Gele kaart Quick Boys Gele kaart voor Leonard de Beste Quick Boys
1' Penalty gemist in shootout AZ Penalty gemist in shootout Dani de Wit AZ 0-0
2' Penalty gescoord in shootout Quick Boys Penalty gescoord in shootout Danny van den Meiracker Quick Boys 0-1
3' Penalty gescoord in shootout AZ Penalty gescoord in shootout Jordy Clasie  AZ 1-1
4' Penalty gemist in shootout Quick Boys Penalty gemist in shootout Bram Franken Quick Boys 1-1
5' Penalty gescoord in shootout AZ Penalty gescoord in shootout Vangelis Pavlidis AZ 2-1
6' Penalty gemist in shootout Quick Boys Penalty gemist in shootout Levi van Duijn Quick Boys 2-1
7' Penalty gescoord in shootout AZ Penalty gescoord in shootout Myron van Brederode  AZ 3-1
8' Penalty gescoord in shootout Quick Boys Penalty gescoord in shootout Nigel Ogidi Nwankwo Quick Boys 3-2
9' Penalty gescoord in shootout AZ Penalty gescoord in shootout Jens Odgaard AZ 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Quick Boys
Opstellingen AZ - Quick Boys
De opstellingen van AZ en Quick Boys zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Quick Boys zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Thomas Duivenvoorden
Voorbeschouwing AZ - Quick Boys

AZ en Quick Boys spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de KNVB Beker. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AZ en Quick Boys elkaar treffen in de KNVB Beker.